Mergi la conţinutul principal

Firmele vor avea cazier judiciar

Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, care prevede organizarea unei evidente de cazier judiciar pentru persoane juridice, similare celei organizate pentru persoanele fizice.
Noul act normativ opereaza distinctia intre regimul aplicabil persoanelor fizice si celor juridice. Astfel, sint reglementate conditiile in care persoanele juridice se inscriu in cazierul judiciar si se scot din evidenta, precum si care sint demersurile necesare in vederea obtinerii copiilor de cazier judiciar pentru acest tip de persoane.
Ordonanta de Urgenta vine in contextul in care, prin Legea nr.278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, s-a instituit posibilitatea tragerii la raspundere penala a persoanelor juridice pentru infractiunile savirsite in realizarea obiectului de activitate sau in interesul ori in numele acesteia, in scopul prevenirii si combaterii faptelor prevazute si pedepsite de legea penala, ce pot fi comise de catre persoanele juridice. De asemenea, Ordonanta de Urgenta prevede ca inregistrarea cazierului judiciar pentru persoanele fizice sa fie facuta doar la locul de nastere, iar in cazierul central vor fi efectuate inregistrarile pentru persoanele fizice nascute in afara Romaniei si a persoanelor juridice straine care fac obiectul evidentelor. Inceteaza, astfel, dubla inregistrare care are loc in prezent, fiecare inregistrare fiind efectuata atit in cazierul local, de la locul de nastere, cit si in cel central.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu