Mergi la conţinutul principal
Nereguli pe bandă rulantă

Firmele care angajează zilieri, amendate cu aproape 90.000 de lei

* trei zile la rând, inspectorii de muncă au efectuat 33 de controale la firme care folosesc zilieri * au fost vizați angajatori din domeniile cultivarea cerealelor (exclusiv orez), cultivarea plantelor leguminoase și a celor producătoare de semințe oleaginoase, interpretare artistică (spectacole), restaurante, activități în ferme mixte, hoteluri și catering * doi angajatori au fost amendați cu 40.000 de lei pentru "muncă la negru"

 

Firmele care folosesc zilieri, în atenția ITM Brăila. Potrivit unui comunicat, în perioada 19-22 septembrie a.c., inspectorii ITM Brăila au întreprins mai multe acțiuni de control pentru a verifica modul în care se aplică, la Brăila, Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

"Inspectorii de muncă au urmărit modul în care beneficiarii respectă prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă, referitoare la durata activității care poate fi exercitată în temeiul prevederilor legii, înființarea, completarea și prezentarea registrului de evidență al zilierilor, dovada plății remunerației cuvenite zilierului, folosirea zilierilor pentru alte activități decât cele expres reglementate de lege", precizează inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Pe durata campaniei ITM, inspectorii de muncă au efectuat controale la angajatori din domeniile care folosesc, ca forță de muncă, zilierii, respectiv: cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase; activități de interpretare artistică (spectacole); restaurante; activități în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor); hoteluri și alte facilități de cazare similar; activități de alimentație (catering) pentru evenimente. 

În cele trei zile ale campaniei, au fost efectuate nu mai puțin de 33 de controale și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 89.600 lei. Numai pentru muncă nedeclarată ("la negru") au fost sancționați doi angajatori din domeniul "activități în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creșterea animalelor)". Inspectorii ITM au identificat două persoane care munceau fără contract individual de muncă încheiat anterior începerii activității, potrivit legii. Cei doi angajatori au fost sancționați conrtravențional cu suma totală de 40.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro