Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Finantele si firmele de leasing discuta problema standardelor contabile

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va dezbate trecerea la standardele internationale de contabilitate in materie de leasing cu reprezentantii Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) in cadrul unei comisii mixte, a declarat, vineri, ministrul de resort, Sebastian Vladescu.
"Vom face in asa fel incit comisia care functioneaza in acest moment (comisia mixta pentru banci, formata din reprezentanti ai MFP, ai Asociatiei Romane a Bancilor si ai bancii centrale, n.r.) sa-si extinda activitatea si asupra institutiilor financiare nebancare", a spus Vladescu, la un seminar pe teme economice.
Reprezentantul asociatiei a propus, vineri, ministerului sa infiinteze o comisie mixta care sa reuneasca membri din ALB, MFP si Banca Nationala a Romaniei, pentru a dezbate si lamuri aceasta problema.
Ministrul Finantelor a recomandat asociatiei sa trimita, saptamina viitoare, o scrisoare adresata ministerului, ulterior urmind sa fie stabilite intilnirile comisiei pe tema standardelor contabile aplicate societatilor financiare nebancare.
"Sper ca anul viitor sa avem o aplicare a standardelor contabile fara alte dificultati si confuzii", a adaugat Vladescu.
ALB a cerut anterior MFP sa permita firmelor de leasing sa utilizeze standardele internationale de contabilitate in locul celor romanesti, dar ministerul a refuzat, afirma reprezentantii asociatiei.
MFP a apreciat ca piata nu este pregatita pentru schimbarea standardelor contabile.
"Leasingul nu este acoperit de standardele romanesti de contabilitate si, in consecinta, este necesar sa adoptam standardele internationale, care sint specifice leasingului si sint folosite in Europa de foarte mult timp", a declarat secretarul general ALB, Adriana Ahciarliu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii