Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Finantari pentru dezvoltarea de proiecte in domeniul protectiei drepturilor copilului

De curind, au fost aprobate programele de interes national In domeniul protectiei copilului, metodologia de alocare a fondurilor si criteriile de identificare si de aplicare a proiectelor specifice din cadrul acestor programe. Astfel, In acest an, vor fi acordate finantari In valoare de 16 milioane RON, pentru sase programe ce au ca principal obiectiv aplicarea standardelor In domeniul protectiei drepturilor copilului.
Programele sint concepute In beneficiul copiilor aflati In Ingrijirea centrelor de plasament, copiilor cu dizabilitati, handicap, sau afectati de HIV/SIDA, copiilor victime ale abuzului, neglijarii si exploatarii, copiilor din familiile aflate In criza, pentru care se poate preveni separarea de familie etc. In cadrul acestor programe, pot beneficia de finantare proiectele propuse de organizatii neguvernamentale si persoane juridice, care desfasoara de cel putin un an activitati In domeniul protectiei copilului si dispun de resursele materiale si umane necesare derularii proiectelor propuse. De asemenea, mai pot obtine finantare si reprezentantele din Romania ale organizatiilor internationale.
Selectia proiectelor propuse se va face de catre comisii specializate constituite la nivelul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), iar beneficiarele proiectelor vor fi Consiliile Judetene si Locale pe raza carora se vor implementa proiectele. Finantarea se va acorda pe baza de contract Incheiat Intre ANPDC, Consiliile Judetene sau Locale si ONG-urile care vor derula proiectul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii