Mergi la conţinutul principal

Finanţele Publice, în luptă cu evaziunea fiscală

Potrivit datelor furnizate vineri, în cadrul Colegiului Prefectural, de către directorul Ilie Decă, inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice au efectuat, în primul semestru al anului în curs, 944 activităţi de control. Dintre acestea, 129 au fost inspecţii fiscale generale, 333 inspecţii fiscale parţiale, 487 controale inopinate şi 45 controale încrucişate. Ca urmare a acestor acţiuni, valoarea sumelor atrase suplimentar la bugetul general consolidat, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2012 s-a ridicat la 28.220.340 lei. Pentru neregulile constatate, s-au aplicat 130 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 286.300 lei.
"S-a procedat la instituirea de măsuri asiguratorii ori de câte ori a fost cazul şi a existat pericolul înstrăinării, sustragerii, ascunderii sau risipirii bunurilor proprietate a debitorului. În primele şase luni ale anului, au fost întocmite 18 decizii de instituire de măsuri asiguratori, pentru suma de 5.178.510 lei. Totodată, pentru diminuarea şi prevenirea evaziunii fiscale, organele de inspecţie fiscală au întocmit, în colaborare cu alte instituţii ale statului, 11 sesizări penale, cu un prejudiciu total de 9.628.390 lei", a declarat directorul Ilie Decă. Acesta a mai precizată că, datorită inspecţiilor efectuate în perioada 1 ianuarie - 30 iunie a.c., pierderea fiscală a fost diminuată cu 2.564.890 lei.
Directorul Decă a ţinut să transmită conducerii Prefecturii situaţia dificilă cu care se confruntă instituţia pe care o conduce, din cauza lipsei acute de personal. Prefectul Mihaela Marcu a luat notă şi a promis că va informa Secretariatul General al Guvernului, în contextul în care nu doar Finanţele Publice se plâng de personal insuficient, ci şi Garda Financiară sau Vama Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro