Mergi la conţinutul principal

Final de proiect 4GreenInn «Inovare în domeniul managementului sustenabil al ariilor protejate»

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a organizat ieri, la sediul instituţiei,
conferinţa de finalizare şi evenimentul de promovare a Platformei "Ecopedia" Marea Neagră în cadrul proiectului 4GreenInn "Inovare în domeniul managementului sustenabil al ariilor naturale protejate". Proiectul se derulează în perioada 6 iulie 2013 - 30 iunie 2016 şi este implementat în cadrul unui parteneriat format din Municipalitatea din Burgas, Bulgaria - coordonator al proiectului, Centrul de afaceri Internaţionale şi Dezvoltare Economică din Georgia şi ADR Sud-Est.
În cadrul evenimentului s-au evidenţiat principalele rezultate obţinute pe parcursul implementării proiectului şi s-a prezentat platforma comună web www.bs-ecopedia.eu, un instrument dezvoltat pentru promovarea ariilor naturale protejate din regiunile partenere.
După prezentare, participanţii au mers într-o vizită tematică în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, zona ţintă a proiectului 4GreenInn.
În implementarea proiectului, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea a avut rolul de partener asociat şi a oferit expertiză în domeniul mediului şi conservării resurselor umane.
"Scopul proiectului a fost acela de a sensibiliza opinia publică faţă de importanţa ariilor protejate, mai ales a celor aflate în apropierea zonelor urbane. Noi ne-am axat pe importanţa Parcului Natural Insula Mică a Brăilei care este un parc natural de o importanţă deosebită şi considerăm că poate fi valorificat mai mult în ceea ce priveşte potenţialul turistic. Proiectul ne-a permis să facem o machetă a unui centru de informare turistică pe care am putea să îl realizăm în viitor şi prin care să promovăm acest parc natural şi nu numai" ne-a declarat Luminiţa Mihailov, director general ADR Sud-Est.
4GreenInn "Inovare în domeniul managementului sustenabil al ariilor protejate" este finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013, Prioritatea 2 - Utilizarea în comun a resurselor şi competenţelor pentru protejarea şi conservarea mediului, Măsura 2.2 - Promovarea cercetării şi inovării în domeniul conservării şi protejării ariilor naturale protejate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro