Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filtre de dezinfectie, la iesirile din Braila catre Galati

Stau de straja, la hotarul cu judetul Braila. Politistii si reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare din Galati fac de serviciu, zi si noapte, la cele doua filtre de dezinfectie, amenajate la granita cu judetul nostru.
Acestia vegheaza ca nici una dintre masinile care vin dispre Braila sa nu intre in judetul vecin, fara a trece peste covorul cu dezinfectant si fara a fi stropita cu vermorelul. Galatenii spera ca, astfel, sa previna extinderea cazurilor de gripa aviara, in judetul lor.
Inca de duminica, dupa anuntarea aparitiei unui al patrulea focar de gripa aviara in Braila, autoritatile galatene au organizat filtre de dezinfectie atit pe soseaua dig dintre cele doua judete, cit si pe drumul dinspre Sendreni, care fucntioneaza zi si noapte. Politistii galateni stau cu ochii-n patru, la autoturismele care intra in judetul lor si, la nevoie, le explica soferilor nedumeriti de ce trebuie sa-si dezinfecteze masinile. Unii conducatori auto privesc cu bunavointa aceasta masura, altii se supun, de voie, de nevoie, iar un numar redus considera ca dezinfectia este doar de fatada pentru ca, la o adica, nu are mare efect. "Venim de la Bucuresti si am mai intilnit asemenea filtre in judetul Braila, unde se face dezinfectie cu solutie, la Gaiseanca. Din cite am inteles, se face dezinfectie la masinile care ies din acest judet. E o masura buna, deoarece masinile care circula dintr-un judet in altul exista posibilitatea sa transporte microbul", ne-a declarat soferul unui microbuz care face curse Galati-Bucuresti si retur. "Eu iI las sa dea cu solutie pe masina, dar nu stiu in ce masura se poate dezinfecta, daca se da numai pe roti. Ce ne facem, daca microbul e si sub masina, fiindca un covor pe care trec cu autoturismul nu rezolva aceasta problema, si nici vermorelul. Eu nu stiu cit de serios poate fi acest pericol, al gripei aviare, in ce sens afecteaza omul, dar daca trebuie sa-mi dezinfectez masina, asta am sa fac", ne-a mai spus un alt conducator auto, un brailean care mergea la cumparaturi, in Galati.
"Autoritatile locale au dispus din cursul zilei de duminica masuri de organizare a unor filtre la intrarile in judetul Galati dinspre Braila, unde se face dezinfectia tuturor mijloacelor de transport. Aceasta activitate va fi permanenta, 24 de ore din 24, in scopul prevenirii pericolului gripei aviare", ne-a declarat, la rindul sau, ag. sef Costel Vicol, de la Serviciul Politiei Rutiere Galati.
Acelasi gen de masuri s-au luat si la iesirile din Braila catre judetele Tulcea si Buzau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii