Mergi la conţinutul principal

Filmul moțiunii în Parlament. Ce și-au spus unii altora parlamentarii

*  281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură depusă de PSD * este cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România * parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat

 

Florințu: “Guvernarea va fi făcută în jurul valorilor liberale”

- A fost o dezbatere care a arătat cum stă România: USR se ceartă cu PSD, deci nu au un plan de guvernare.

Întrebarea rămâne pentru USR: Votați moțiunea de azi care arată că sunteți incompetenți și intrați în istorie?

Guvernarea va fi făcută în jurul valorilor liberale.

 

Diana Șoșoacă: “Dacă sunteți Superman, eu sunt Xena prințesa războinică.

-Ați spus că 70% din populație, care e nevaccinată, e proastă. Sunteți premierul unei țări de proști, dintre care sunteți cel dintâi.

Ați chemat chestorii să vă apere de o femeie. Dacă sunteți Superman, eu sunt Xena, prințesa războinică. Dar eu am mai multe șanse să fiu Xena, pentru că ați avut nevoie de trei gealați să vă ferească de întrebările unei femei.

Lipsește cineva de-aici: Este autorul moral al tuturor crimelor, puteți să urlați cât vreți, tot penibili sunteți, criminalul șef, Raed Arafat, care trebuie să dispară.

Când o să aduc sacul data viitoare, vă bag în el și trag fermoarul, să nu vă mai vadă nimeni niciodată. La coșul istoriei!

Domnule premier, vă spun în limbajul de la CIA: Get lost!

 

Dan Barna: “Pălăria de premier s-a dovedit mult prea mare pentru Florin Cîțu”

-Am urmărit și declarațiile social-democraților despre grijile pe care și le fac, dar dacă vă păsa, criza se încheia acum o lună.

Florin Cîțu și PSD încearcă să scoată cămașa găsind USR vinovat.

În cele 8 luni de guvernare, miniștrii USR sunt cei care au făcut reforme. Aceasta este realitatea.

Oricât veți rostogoli această retorică mincinoasă, USR va vota moțiunea de cenzură.

Ne spuneți că USL 2.0. va continua.

Pălăria de premier s-a dovedit mult prea mare pentru Florin Cîțu.

 

Claudiu Târziu (AUR): “Dacă eram legionar, știți cum procedam. Așa, sunt doar cuvinte”

-Acest guvern nu mai are încrederea românilor. Acest guvern a fost ținut în viață de niște sfori deșirate ale unor calcule meschine.

Inventarul de eșecuri conține o îndatorare fără precedent a României, o criză sanitară catastrofală, o prăbușire a nivelului de trai al românilor.

A sosit momentul să vă lăsăm să zburdați vesel în lumea fantasmelor dumneavoastră.

Dacă eram legionar, știți cum procedam. Așa, sunt doar cuvinte.

 

Gheorghe Pecingină (PNL): „Progresiștii susțin fără pic de răspundere pe cei care au risipit banul public”

-Asistăm la sindromul Stockholm. Progresiștii susțin fără pic de răspundere pe cei care au risipit banul public.

Cei care au intrat în Parlament luptând pentru asanarea clasei politice, luptă cot la cot cu oamenii lui Ion Iliescu.

Îmi doream să aud de la USR cum laudă realizările miniștrilor din Guvernul Cîțu.

E clar că demagogia capătă noi valențe la politicianul de tip„new”.

Absorbția fondurilor europene este la pământ, reprezintă un eșec, ce părere aveți despre asta, domnule Ghinea?

Niciun proiect major nu a fost demarat de Ministerul Transporturilor, sunt curios ce spuneți pe Facebook.

România a înregistrat cu Guvernul Cîțu cea mai rapidă revenire. PIB-ul real a crescut cu 1,8% în trimestrul 2 al 2021.

A fost aprobat PNRR, a fost semnat și este cel mai vast program din ultimii 30 de ani.

S-a început digitalizarea României. Guvernul Cîțu a reușit să crească investițiile la 21 de miliarde.

Un sfat pentru colegii de la USR PLUS: Fiecare credea că hrănindu-l pe crocodil va scăpa nemâncat. Ascultându-l pe Grindeanu, cred că crocodilul și-a început treaba.

 

Gabriela Firea (PSD): „Aceasta nu este o coaliție anti-Cîțu, ci o coaliție a responsabilității și îngrijorării pentru ce se întâmplă în România”

-Stimatul coleg Fenechiu, cu toată simpatia, este un om decent și un parlamentar util. Și spunea de la tribună că îl urâm pe domnul Cîțu și că s-a format o coaliție pentru că suntem mânați de ură. Nu, domnule senator, nu îl urâm pe domnul Cîțu. Și suntem bun creștini, treaba noastră e cu oamenii, pe care domnul Cîțu i-a uitat.

E rupt de realitate, domnule Fenechiu, premierul. Asta avem cu dumnealui.

Domnule premier, ați pronunțat cuvântul modernizare de vreo șapte ori, că am numărat. Pentru cine? Modernizarea, vedem ce înseamnă în București: șobolani și mizerie. Modernizarea înseamnă respect pentru cetățeni. Înseamnă creșterea calității vieții tuturor.

Domnule premier, ați spus că sunteți sincer, eu chiar vă cred. Atunci fiți sincer și spuneți-le copiilor că le-ați băgat mâna în buzunar și le-ați tăiat 2,1 miliarde de lei în două tranșe.

Spuneți-le tuturor românilor că ne împrumutăm cu 1700 de euro pe secundă.

Ați spus că sunteți responsabil, că vă asumați să conduceți România în criză.

Ne-ați spus că miniștrii USR nu și-au făcut treaba, ba chiar aproape ilegal: Tardiv, grav, tăinuire. Ori nu așa s-a întâmplat, ori e foarte grav că nu ați spus când s-a întâmplat.

Putem presupune că și dacă veți mai fi premier veți continua să ascundeți lucrurile acestea grave.

Colegul de la UDMR a spus elegant: ”Ce se va întâmplat cu un stat fără cap?”. Corect, suntem la primul pas: Votăm o moțiune. Pas cu pas. Cu siguranță avem un plan și un plan politic responsabil și nu suntem noi cei care am lăsat țara de izbeliște. Astăzi votăm moțiunea, cade Guvernul, mâine venim cu planul politic coerent pentru români.

M-aș fi așteptat domnule prim-ministru, v-am urmărit, cred că sunt una dintre persoanele care vă ascultă, că ne jigniți, spuneți că nu suntem citiți, dar pe dumneavoastră mă chinui să vă înțeleg ce spuneți, dar încerc.

Știți dumneavoastră, comuniștii ăia, despre care vorbiți așa, oamenii, nu conceptul, comuniștii ăia au construit Palatul în care ne aflăm acum? Dumneavoastră ce ați construit? Va fi mai rău decât pe vremea comunismului cu facturile la căldură.

Domnule ministru Cseke, vreau să vă felicit public pentru că ați luat singur o decizie care va ajuta Bucureștiul și comunele limitrofe. Ce a închis primarul de dreapta, redeschide acum ministrul Cseke. A trebuit să vină ministrul să se opună unei decizii a unui primar susținut de PNL și USR.

Domnule prim-ministru, nu vă urâm, dar nu credem că mai sunteți bun de prim-ministru. Aceasta nu este o coaliție anti-Cîțu, ci o coaliție a responsabilității și îngrijorării pentru ce se întâmplă în România.

 

Sorin Grindeanu (PSD): „Deputatul Barna votează împotriva vicepremierului Barna, iar deputatul Drulă votează împotriva ministrului Drulă

-Azi mă voi adresa reprezentanților USR. Să vă recunoașteți public contribuția la dezastru. Să vă asumați răspunderea și să votați moțiunea PSD.

Moțiunea nu e doar despre Cîțu, moțiunea PSD este și despre voi. Despre eșecul vostru. Despre reformele promise de care s-a ales praful.

Mai țineți minte cum promiteați soluții miraculoase pentru orice? Ați uitat să vă dați jos de pe facebook. Ați uitat că antreprenorii nu au nevoie de lozinci, ci de măsuri concrete. Sau ați crezut că antreprenorii pot plăti din postările ministrului Năsui.

Ați promis reforme majore în sănătate, dar v-ați purtat cu bolnavii ca și când aceștia nu ar exista iar pe mulți dintre ei i-ați condamnat la moarte.

Ministrul Voiculescu a avut prioritate privatizarea sistemului sanitar. Nicio măsură nu a fost luată pentru ca bolnavii să nu mai moară arși în spitale.

Ați fost complicii premierului Cîțu, nu victimele lui. Competența voastră a fost folosită doar în luptele pentru ciolan.

Ați promis noi autostrăzi, mari proiecte de infrastructură. Realitatea este cu totul alta. 35 de km, domnule Drulă. Iar succesul administrației locale USR-iste îl știu toți românii. Imaginea șobolanilor dansând pe mormane de gunoi marca Clotilde Armand. Un eșec epic.

De aceea recunoașteți astăzi că reforma nu se face cu ranga. Isteria nu e soluția ca românii să o ducă mai bine.

Cu ce îi ajută pe oameni văicărerile voastre de acum. Guvernarea unei țări nu este un război de gherilă în care cauți non-stop adversari pe care să dai vina pentru a explica că nu faci nimic.

Deputatul Barna votează împotriva vicepremierului Barna, iar deputatul Drulă votează împotriva ministrului Drulă. Votul de azi nu e suficient pentru a poza în virgină. Ați născut împreună cu liberalii un zombie politic - Cîțu. Sunteți părinte 1 și părinte 2 pentru acest zombie. V-ați despărțit de el doar când nu v-ați mai înțeles pe bani și funcții.

 

Szabo Odon (UDMR): „Avem nevoie de un guvern cu puteri depline. Trebuie ca pentru următoarele șase luni să încheiem un acord politic”

-Am încercat să fim un factor de stabilitate.

Stabilitatea nu a fost avantajată de competițiile politice din partide și în perspectiva anului 2024.

Trebuie să guvernăm. Avem de lucru și nu puțin.

Sistemul sanitar e suprasolicitat și gradul de vaccinare este mic.

Vom avea mai mulți oameni care vor pierde lupta cu virsul

Gestionarea crizei sanitare are nevoie de un guvern stabil.

Criza gazului este o altă problemă. Familiile trebuie să aloce din buget un procent mult mai mare. Avem nevoie de un guvern cu puteri depline.

Când se depune o moțiune, în țări democratice este nevoie de o alternativă. Care este această alternativă? Majoritatea USR PSD AUR ne vor propune un guvern?

Sunt colegii noștri dispuși să pună un guvern?

Trebuie să refacem formula guvernamentală cu care am pornit la drum. Trebuie cu siguranță mai multă empatie.

Trebuie ca pentru următoarele șase luni să încheiem un acord politic. Trebuie să ne comportăm cu toții responsabili

Trebuie soluții pentru stabilitate, după această moțiune.

 

George Simion (AUR): „Nu o să irosim nicio secundă pe Florin Cîțu. La revedere!” 

-Nu mai avem ce spune. Nu mai putem să alocăm nicio secundă pe acest prim-ministru distrugător care este istorie.

Nu o să irosim nicio secundă pe Florin Cîțu. La revedere! 

 

Dan Barna: „Ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu”

-Ați fi putut fi acel premier reformator, dar ați preferat să fiți fânarul programului de guvernare.

Ați fi putut fi eroul luptei cu pandemia dar ați preferat iresponsabilitatea relaxată.

Ați sacrificat cinic stabilitatea politică pentru o mână de voturi în partidul dvs.

Ați dat de gard campania de vaccinare.

Ați distrus o coaliție cu un capital uriaș de încredere.

Ați avut practic totul la dispoziție, ați avut buna noastră credință și mandatul să puneți țara pe direcția cea bună.

Ați aruncat în aer stabilitatea țării și coaliția. Eu v-am spus că aici ajungem

Noi ne respectăm cuvântul. Suntem aici, și vom vota această moțiune de cenzură.

După 30 de ani, chiar ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu.

 

Daniel Fenechiu (PNL): „Pe voi vă unește un lucru, ura față de Cîțu”

-Nu au soluții. PSD vrea anticipate, USR vrea să se întoarcă la guvernare, AUR vrea tehnocrați.

Avem 15.000 de infectați pe zi, avem 250 de morți, avem creșteri la energie, avem probleme. Asta e soluția? Să blocați țara? Să facem anticipate? Aș fi înțeles dacă veneați să spuneți că veniți cu un proiect. Să curgă mierea din plopi, ca românii să vadă ceva. 

Pe voi vă unește un lucru, ura față de Cîțu. De ce? Pentru că Florin Cîțu a vrut să facă lucruri.

A spus că România are nevoie de reformă. A pus echipa de la guvern la muncă.

Cum poți să votezi o moțiune care se referă la ei? Pot vota colegii de la USR faptul că absorbția fondurilor europene e la pământ? Ce spune domnul Ghinea? 

Pot vota că Drulă a vândut iluzii la kilometru? Asta e poziția USR?

Totul s-a stricat de la faptul că prim-ministrul a luat o decizie împotriva unui ministru pe care l-a considerat incompetent?

Ce ați vrut să faceți? Puteți vota cu sufletul deschis?

 

Marcel Ciolacu: “Echipa câștigătoare este echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor”

-Să lămurim lucrurile. Nu v-am auzit, domnule Orban, la Congresul PNL spunându-i domnului Iohannis să poarte mască. Noi suntem 500 de persoane, la Congres erau 5.000.

Astăzi facem dreptate pentru români. Guvernul Cîțu va pleca acasă.

Partidul social democrat a câștigat alegerile. Nu îmi aduc aminte ca românii să fi trimis stânga în opoziție. A fost trimisă de președintele Iohannis.

Sper că sunteți de acord, domnule Barna. Sper să nu vă cadă bilele de vot astăzi.

Domule Cîțu trebuie să plecați astăzi pentru că nu ați guvernat. Nouă luni v-ați bătut pentru șefia PNL și astăzi ați ajuns președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD.

Ați distrus țara în lupta absurdă pentru ciolan. Echipa câștigătoare este echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor.

Românii mor carbonizați în spitale. Iohannis ne spune relaxat că statul a eșuat. 

Statul a eșuat pentru că românii au ajuns să se teamă de lucrurile care trebuie să îi salveze. Românilor le este frică să mai meargă la spital.

Voi ați eșuat. Tu, Florin Cîțu, ai eșuat „big time”. România eșuată e singurul proiect politic care va rămâne în urma PNL.

Domnule premier, ce ați făcut toată vara? Nimic. V-ați luptat cu Orban pe funcții fără să vă ocupați de pandemie.

Ați inaugurat valul patru cu congresul vostru penibil, iar acum mai aveți tupeul să ne cereți responsabilitate și să băgați noi restricții.

Ați distrus campania de vaccinare. Testarea de ce ați scos-o? 

Nimeni nu vă mai crede. Sunteți total rupt de realitate. Nu cu 100 de lei o să vă salvați. Ați ajuns cel mai detestat om din România. Acasă!

88% din pacienții bolnavi de cancer au murit în mai puțin de un an. Vă pasă?

Vreți să repetați strategia asta criminală și acum?

România moare de foame la propriu. Oamenii nu au nevoie de supereroi, ci de salarii și pensii decente, de școli și spitale, de căldură și apă caldă. Oamenii au nevoie de respect. Oamenii s-au săturat de voi.

Mă uit la domnul Barna. Aveți șansa astăzi să vă spălați păcatele. Aveți șansa să vă recunoașteți păcatele. Trebuie să trimitem acasă acest guvern și să salvăm România. 

Florine, superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!

 

Florin Cîțu: „Dragi români, îmi cer scuze că am avut încredere în USR. Adevărata față a USR am văzut-o astăzi”

-Am văzut gestul domnului Romașcanu. Populist și ipocrit. Ar fi fost mult mai important pentru români să retragi moțiunea astăzi când avem 15.000 de cazuri. Curios că colegii dvs. de la USR nu vă aplaudă, dar votează moțiunea.

Dragi români, astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic, este susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați foști trădați.

S-au făcut frați cu PSD pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor.

Le-am arătat clar. Cu mine premier guvernarea nu e un joc de copii răsfățați.

Datorită românilor suntem la guvernare și trebuie să ne facem treaba. 

Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să revină la guvernare cu un șef mai indulgent.

Dragi români, îmi cer scuze că am avut încredere în USR. Adevărata față a USR am văzut-o astăzi.

Socialismul e puternic în aceștia. Simt în rândurile parlamentarilor USR o nostalgie după Guvernul Zero.

Poate ne lămuresc și ce plan au după moțiune.

Cheia pentru rezolvarea crizei politice este la USR. Dar preferă să lase România fără guvern în plină criză sanitară.

Responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează este la USR.

Au avut miniștri incompetenți.

Năsui votează astăzi pentru moțiunea în care PSD spune că este incompetent.

PSD spune că nu s-a inaugurat nici un kilometru de autostradă. Incompetență la transporturi? Drulă zice că da. Cum era aia cu „zombie politic”? Astăzi votezi că ai fost incompetent și vrei să te întorci în Guvern? Nu se va întâmpla.

Incompetență la Sănătate? USR zice că da. Bine, și eu zic că da. Prin votul de astăzi USR recunoaște că a avut miniștri incompetenți în ministerele pe care le-a ocupat. Nu mai au ce căuta la guvernare.

Am fost prea indulgent cu incompetența și amatorismul acestor miniștri. Trebuia să îi demit mai devreme. Am tolerat o echipă de incompetenți pentru voi dragi români, că poate fac reforme. Nu voi mai permite așa ceva. 

Măcar astăzi USR e transparent. Stă lângă PSD unde îi este locul, dar mai ales recunoaște că nu a făcut nimic la guvernare.

Și-au bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani și nu au pregătit valul patru.

Au lăsat ministerul sănătății fără ministru în plină criză. Un gest criminal. Ați arătat lașitate și iresponsabilitate.

În timp ce spitalele nu erau pregătite de valul patru, USR se gândea cum să facă o agenție cu mii de euro salarii pe lună.

Ați mințit și ați trădat și v-ați aliat cu partide extremiste.

Le-ați arătat românilor că vă plasați împotriva stabilității politice. Foarte bizar cum ceea ce USR numea penali ieri au devenit azi pentru USR. Alături de corupți nu veți ajunge nicăieri.

Acum, am să vă spun despre performanțele guvernului pe care îl conduc. Felicitări colegilor de la PNL și UDMR.

Acest guvern a pus România pe traiectoria unei creșteri de 10%. Ieșirea din criză este o misiune îndeplinită. Am majorat investițiile și am oprit sifonarea banilor publici.

Am luat măsuri pentru prețul la energie. Am intervenit pentru categoriile defavorizate.

Am aprobat programul Anghel Saligny. Am făcut posibilă aprobarea PNRR.

Am crescut salariul minim în baza unui consens social.

Am creat condițiile pentru a mări în curând pensiile și alocațiile.

Cred în munca permanentă în folosul cetățenilor.

Să construiești un buget realist, precum și alocări de sume record pentru investiții, aceasta înseamnă să fii un guvern responsabil.

63 de miliarde de lei au fost alocate pentru Sănătate.

Ministerul Transporturilor a primit cele mai mari alocări. Păcat că și ministrul recunoaște astăzi că a fost un incompetent.

Rambursările de TVA au crescut.

Aceste rezultate se datorează unui set integrat de măsuri adoptate la nivel guvernamental.

Realitatea este că România este afectată de un trend european: revenirea Covid-19 și creșterea prețurilor la energie. Facem eforturi zi de zi pentru a le combate.

PSD a fost complice, USR a fost inert. Nu a făcut nimic la guvernare.

A fost inițiată o moțiune a frustrării. O moțiune a absurdului. Pro-vacciniștii stau lângă anti-vacciniști. Este trist cum PSD, USR și extremiștii propun o aventură din care pierd doar românii.

Dragi români, PNL nu e un partid perfect, dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție. Nu o facem, nu dezertăm, nu suntem lași. Am fost votați să dezvoltăm România și asta vom face oricât s-ar opune Ciolacu, tovarășul cu spirala și liderul extremiștilor.

Vom construi o majoritate în jurul valorilor liberale. O guvernare în jurul românilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro