Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filiala de Cruce Rosie Braila a marcat Ziua Mondiala de lupta impotriva SIDA

Ca in fiecare an, ziua de 1 decembrie este Ziua Mondiala a luptei impotriva SIDA si este un prilej de a atrage atentia opiniei publice, o data in plus, asupra acestei probleme. "Infectia cu HIV continua sa fie una din cele mai mari provocari pe plan social, economic si de sanatate din lume. Zilnic, 8.000 de persoane sint afectate de HIV si in fiecare minut mor 5 persoane bolnave de SIDA. De aceea, problematica SIDA este considerata o urgenta globala" a declarat directorul Filialei de Cruce Rosie Braila, Florica Focsa. Potrivit sursei citate, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a lansat in acest an a treia etapa a campaniei "Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe...", care are ca mesaj sloganul "Veniti mai aproape", ceea ce se armonizeaza cu mesajul campaniei mondiale ONU/UNAIDS impotriva SIDA, "Stop SIDA! Respectati promisiunile!". Acest mesaj face referire, dupa cum a afirmat directorul Focsa, la faptul ca in 2001, guvernele statelor membre ONU au semnat Declaratia de Angajament a ONU privind HIV/SIDA de a promulga legi destinate protejarii persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si a grupurilor vulnerabile. "Obiectivul principal al campaniei, in perioada 2005 - 2010, este acela de a veghea la respectarea promisiunilor din aceasta declaratie", a adus lamuriri Florica Focsa.
Filiala de Cruce Rosie Braila a organizat o actiune de informare a populatiei privind HIV/SIDA. Au fost distribuite prezervative, fundite rosii (simbolul solidaritatii cu persoanele afectate de HIV/SIDA) si fluturasi continind diferite mesaje, adresate celor ce nu cunosc prea multe despre aceasta boala: "Imbratiseaza-ma! Virusul HIV nu se transmite prin imbratisare.", "Vino sa luam masa impreuna! Virusul HIV nu se transmite luind masa impreuna.", "Danseaza cu mine! SIDA nu se transmite dansind impreuna.", "Vino sa stam de vorba! Virusul HIV nu se transmite daca vorbim impreuna.", "Vino cu mine la piscina! Virusul HIV nu se transmite daca inotam impreuna." sau "Hai sa ne jucam! HIV nu se transmite daca ne jucam impreuna."
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii