Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiica unui jandarm, tilharita de trei fete

In ultimul timp, la nivelul judetului Braila, a crescut destul de mult numarul tilhariilor stradale, comise cu violenta, autorii fiind in special tineri, care sint atrasi de telefoanele mobile sau bijuteriile purtate la vedere. Daca in general, astfel de fapte sint comise de baieti, zilele trecute, trei fete s-au "remarcat" dupa ce i-au smuls lantisorul de la git unei minore de 15 ani. Incidentul s-a produs in ziua de 30 octombrie, in jurul orei 14.00, in timp ce victima se deplasa pe strada Oborului, intorcindu-se de la liceul unde invata. Pe urmele ei se aflau alte trei tinere, de 17 si respectiv 18 ani, toate eleve la Grupul Scolar "C.D. Nenitescu", care au planuit comiterea infractiunii pentru a face rost de bani de cheltuiala. Ghinionul celor trei a fost ca victima era fiica unui angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judetean si a sesizat imediat fapta. Un echipaj de jandarmi s-a deplasat in mod operativ in zona indicata si a reusit sa identifice faptuitoarea, ca fiind Elena P. de 17 ani, care, dupa ce a smuls lantisorul de la gitul fetei, a fugit, incercind astfel sa scape. La scurt timp, oamenii legii au depistat-o pe cea in cauza, precum si pe celelalte doua fete care au fost complice, toate fiind predate organelor de politie, in vederea continuarii cercetarilor.
"In ziua de 30 octombrie, la ora 17.15, personalul de serviciu
de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Braila a sesizat la
Politie ca o minora in virsta de 15 ani, in jurul orei 14.00, a
fost deposedata de lantisorul cu cruciulita din aur de la git, in
timp ce se deplasa pe strada Oborului. Ineditul situatiei, chiar si pentru politistii cu experienta, a fost ca lantisorul i-a fost smuls de la git de minora P.Elena, de 17 ani, ajutata de Daniela I., de 18 ani si Elena Alexandra S., de 17 ani, toate din municipiul Braila", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului, subinspector Jenel Sogor.
Politistii din cadrul Compartimentului Violenta al Biroului de Investigatii Criminale au demarat imediat cercetarile si au stabilit ca, in jurul orei 13.00, cele trei suspecte au planuit comiterea infractiunii pentru a face rost de bani de cheltuiala. Acestea au mers la un alt liceu din municipiu, au vazut lantisorul purtat de victima si au urmarit-o pina pe strada Oborului. La momentul oportun, Elena P. si-a pus planul in aplicare si a smuls lantisorul de la gitul minorei, moment in care cruciulita a cazut, nemaifiind de gasit, dupa care a fugit. Multumite ca s-au ales cu ceva, suspectele au dat fuga la un centru de cumparare si vinzare bijuterii pentru a incasa contravaloarea bunului. Personalul de la bijuterie a cintarit lantisorul si a stabilit ca acesta valoareaza 110 lei, iar fetele nu au mai stat pe ginduri si au luat banii. Daniela I. i-a oferit numitei Elena P. suma de 50 de lei in schimbul lantisorului, urmind sa-i dea si restul ulterior, dupa care s-au despartit. Intre timp au intrat pe fir politistii, care au reusit sa recupereze prejudiciul, acesta fiind returnat partii vatamate, care s-a constituit parte civila cu suma de 250 lei, contravaloarea cruciulitei din aur. Cele trei fete acuzate de tilharie s-au ales cu dosar penal, ele fiind cercetate pentru stabilirea intregii activitati infractionale.
Politia si Jandarmeria anunta imediat conducerile scolilor atunci cind in comiterea unor infractiuni sint implicati elevi de la unitatile de invatamint, chiar si in cazul descoperirii unor elevi care chiulesc si isi pierd timpul prin parcuri sau baruri. De aceasta data, conducerea Grupului Scolar "Nenitescu" nu a fost anuntata, iar la 24 de ore dupa eveniment, unitatea scolara nu stia nimic. Astfel, prof. Mioara Gurau, directorul adjunct, nu aflase inca de tilharia pusa la cale de cele trei tinere. Chiar a incercat sa descopere la ce clase ar putea invata cele trei, insa nu a reusit. "Ma gindesc ca poate au spus ca sint eleve la noi, dar nu sint. Nu stiu ce sa spun. De obicei eram foarte rapid informati daca vreun elev de-al nostru era implicat intr-un eveniment, iar acum nimeni nu ne-a spus nimic. Noi nu stim ce au facut si daca nu stim exact cine sint cele trei nu putem sti ce ore aveau, daca au chiulit sau erau in timpul lor liber", a explicat directorul adjunct Mioara Gurau.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii