Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FIFA a suspendat Federatia Greaca de Fotbal

FIFA a suspendat, luni, Federatia Greaca de Fotbal (HFF), acuzata ca nu s-a conformat principiilor de separare a puterilor sportiva si politica, informeaza AFP.
FIFA a precizat ca atit echipele elene de club, cit si nationala, campioana europeana en-titre, sint suspendate din toate competitiile internationale pina la noi ordine.
"Comitetul de Urgenta al FIFA a decis astazi, 3 iulie 2006, sa suspende Federatia Greaca de Fotbal (HFF), precizind ca aceasta nu s-a conformat principiilor stabilite de statutele FIFA referitoare la independenta federatiilor de fotbal si a instantelor de decizie din fotbalul din fiecare tara", se arata intr-un comunicat al FIFA.
FIFA reproseaza Guvernului elen ca nu a tinut cont de avertismentele sale repetate prin care i se cerea sa nu se implice in niciun fel in procesul de decizie al HFF.
"In septembrie 2005, Comitetul Executiv al FIFA a acordat HFF un termen pina la 15 iulie 2006 pentru a obtine din partea Guvernului o modificare la legislatia in materie de sport pentru ca aceasta sa fie in conformitate cu statutele FIFA si reglementarile UEFA vizate. Proiectul de lege privind ligile profesioniste recent prezentat arata de asemenea amestecul Guvernului in fotbal. In urma acestei decizii, toti membrii ai HFF (cluburi, jucatori, oficiali) sint suspendati, cu efect imediat si pina la noi ordine, din toate contractele internationale, in special participarea la toate competitiile internationale, fiind supendata si organizarea de meciuri in Grecia, precum si desemnarea de oficiali pentru orice functie internationala", se arata in comunicatul citat.
Grecia, cistigatoare a Campionatului European din 2004, nu s-a calificat pentru Cupa Mondiala, care se disputa in prezent in Germania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii