Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fetita abandonata de mama si uitata de autoritati

O fetita de numai sase luni, vioaie si sanatoasa, isi petrece primele luni ale vietii in sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila - corp A. In luna iulie 2005, la virsta de numai o luna, Florentina L. a fost internata, impreuna cu mama sa, Margareta Lupu, cu diagnosticul "gastroenterita". La doua zile de la internare, Margareta (25 ani) a anuntat asistentele ca se duce sa-i cumpere micutei Pampers. Femeia nu s-a mai intors la cea mica nici in ziua de astazi. Potrivit declaratiei asistentei sefe a sectiei de Pediatrie, Erica Tanase, Florentina ar fi putut fi externata pe 15 iulie 2005. Cadrele medicale, banuind ca mama fetitei nu se va mai intoarce dupa ea, au informat institutiile abilitate despre faptul ca Florentina a fost abandonata in spital. Surse din cadrul sectiei de Pediatrie ne-au declarat ca, desi au informat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila despre situatia copilei, care deja nu-si mai justifica sederea in spital, ba, din contra, ar fi existat riscul sa contacteze alte boli de la copiii internati pe sectie, nu au avut sorti de izbinda. Cum micuta nu avea intocmit certificat de nastere, li s-a raspuns ca DGASPC nu poate da fetita in plasament la un asistent maternal profesionist, tocmai din cauza lipsei acestui act. Asistentul social din cadrul spitalului a inaintat adrese catre forurile competente, prin care a solicitat sprijin in obtinerea unui certificat de nastere pentru Florentina. Adresele au ramas, insa, fara raspuns. Astfel, copila a petrecut primul Craciun din viata sa in sectia de Pediatrie, alaturi de cadrele medicale, care, de altfel, o iubesc ca si cind ar fi copilul lor. Una dintre asistente a dorit chiar sa o adopte, dar cererea i-a fost respinsa, in ciuda faptului ca nimeni nu s-a grabit sa ii ofere fetitei o forma de protectie.
Desi in data de 4 ianuarie a.c. Florentinei i-a fost eliberat certififcat de nastere, aceasta "locuieste" inca in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Braila - corp A. Din lupta dintre "competentele" institutiilor abilitate sa solutioneze cazul Florentinei, singura invinsa este tocmai micuta care, pina la lamurirea "competentelor" fiecaruia, isi petrece primele luni din viata intr-un salon de spital.
Simona Cimpoaie, directorul general adjunct al DGASPC Braila ne-a declarat: "Am fost sesizati referitor la acest caz. S-a purtat corespondenta cu Spitalul Judetean de Urgenta - corp A, pentru ca minora sa fie declarata si pentru a i se intocmi certificat de nastere, care, de altfel, ne-a si fost inaintat, in data de 10 ianuarie. Din evidentele DGASPC reiese ca fetita mai are doua surori in plasament la asistent maternal profesionist. In prezent, se instrumenteaza posibilitatea plasarii copilului la asistentul maternal care le protejeaza si pe surorile sale".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii