Mergi la conţinutul principal

Fete de toata isprava

Cele mai mari medii de la examenul de bacalaureat din acest an au fost obtinute de Cristina Mariana Cojocaru, 9.95, de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" si Ioana Faur, 9.94, de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga". Rezultatele initiale ale bacalaureatului le situau pe Cristina si Ioana la egalitate, ambele avind media 9.94, insa, eleva de la Liceul de Arta s-a hotarit sa depuna contestatie la limba si literatura romana, unde, dupa recorectarea lucrarii, de la nota 9.65 a ajuns la 9.70. Cele cinci sutimi obtinute au clasat-o pe Cristina prima pe judet.
Cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei" a rasplatit performanta elevelor cu cite un premiu in valoare de 600 lei.

"Sint rezultatul 100% al Liceului de Arta"

Media 9.95 nu a surprins-o deloc pe Cristina, absolventa a Liceului de Arta "Hariclea Darclee", specializarea arte plastice si decorative, insa adolescenta nu se astepta sa aiba cea mai mare medie la nivelul judetului. Cu perseverenta si interes, a reusit sa ia la aproape toate probele nota 10. Doar nota la proba scrisa de limba si literatura romana, 9.70, a despartit-o de obtinerea mediei finale maxime. Cristina recunoaste ca proba care i-a dat oarece batai de cap a fost chiar cea la specializare, istoria artelor si arhitecturii, insa a reusit sa-si stapineasca emotiile, sa se concentreze si sa rezolve itemii fara greseala, dovada fiind chiar nota de 10 pe care a obtinut-o. "Mi-am dorit sa am o medie mare si ma asteptam la acest lucru, insa sa fiu prima pe judet nici nu ma gindeam. Cele mai multe procente din hotarirea mea, referitoare la continuarea studiilor, merg catre Facultatea de Istoria si Teoria Artei din cadrul Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti si asta pentru ca mie mi-a placut foarte mult acest domeniu. Multi mi-au sugerat sa dau si la o alta facultate sau chiar sa urmez cursurile a doua facultati in acelasi timp, dar ideea este ca vreau sa fac o facultate serios, sa nu ma risipesc in mai multe activitati, sint o perfectionista. Media pe care am obtinut-o imi asigura intrarea la mai multe facultati si nici de examenul de admitere nu imi este frica. Profesorul meu de suflet a fost doamna Maria Stoica, intotdeauna m-a indrumat si mi-a fost aproape. Cind un profesor se implica, prinzi drag de specialitatea respectiva. Si apoi, consider ca este o traditie in Braila sa merg la Facultatea de Istoria si Teoria Artei, o parte din elevii doamnei Stoica au plecat la aceeasi facultate. Toate usile imi sint deschise si este mai greu sa iau o decizie. Atunci cind am depus contestatie la limba si literatura romana am avut o doza de teama, dar stiam ca depunctarea s-a datorat modului in care am scris si nu continutului. Cred ca am onorat numele liceului. Sint rezultatul 100% al Liceului de Arta". Adolescenta a tinut sa precizeze faptul ca pentru examenul de bacalaureat nu a efectuat pregatire in particular, ci doar a participat la cele oficiale, organizate la scoala. Cristina s-a descris ca fiind perfectionista, foarte realista si credincioasa, iar in ceea ce priveste pasiunile sale, ne-a destainuit ca adora sa picteze icoane pe sticla, sa citeasca, sa vizioneze filme cu tematica istorica.
De-a lungul timpului, Cristina a obtinut diverse premii la concursuri si olimpiade scolare. Anul acesta a luat Premiul I la faza nationala a Olimpiadei de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artelor, Premiul I, la faza judeteana a Olimpiadei de Filosofie, iar la Olimpiada de limba si literatura romana participa din clasa a IV-a.

"Imi continui studiile la o universitate din Anglia"

Ioana Faur, absolventa a Liceului Teoretic "Nicolae Iorga", specializarea filologie a obtinut la examenul de bacalaureat media 9.94, clasindu-se pe locul II, pe judet. Tinara braileanca a obtinut nota maxima la aproape toate probele de la bacalaureat, numai nota de la limba si literatura engleza, 9.65 a impiedicat-o sa atinga punctajul maxim. In ceea ce priveste planurile pentru continuarea studiilor, Ioana deja stie ce are de facut. Hotarita, optimista si increzatoare in propriile forte, Ioana a decis sa plece sa studieze la o universitate din Anglia. "Nu ma asteptam ca media mea sa fie printre primele. Pot spune ca la engleza mi s-a parut cel mai greu la bacalaureat. Probleme mi-a pus al II-a lea subiect de gramatica. Am fost foarte dezorganizata in ultimul an de liceu, insa am invatat constant. Mi-am facut eu mai multe planificari la inceput, dar am observat, pe parcurs, ca nu imi iesea nici una. De ajutor mi-au fost profesorii pe care i-am avut la clasa. Ne tineau in priza cu verificari tot timpul. Eu prefer sa inteleg ceea ce citesc, ce invat si nu sa tocesc. Am o viata normala, ies cu prietenii, merg la petreceri. Ma bucur ca am reusit sa imbin utilul cu placutul. Imi continui studiile la o universitate din Anglia. Se numeste Canterbury Christ Church University. De ce imi indrept pasii catre Anglia? Pentru ca verisorul meu studiaza acolo si mi-a vorbit mult despre acele locuri, incit m-a atras. Conditiile de admitere constau intr-un test de limba si literatura engleza si trebuie sa ai la bacalaureat minim media 8.00, ceea ce pentru mine nu reprezinta o problema. Iubesc engleza si istoria. Parintii sint de acord cu plecarea mea, nu au nimic impotriva. Mama, fiind cadru didactic, m-a inteles, sprijinit si ajutat intotdeauna. O sa ne fie dor una de cealalta, dar eu voi veni in vacante si poate ma va vizita si ea. Despre pasiunile mele va pot spune ca ador sa fotografiez, sa citesc, sa ma plimb in natura. Emisiunea mea preferata este “In gura presei”", ne-a spus Ioana Faur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro