Mergi la conţinutul principal

Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii - un succes de la prima ediţie

Vrăjiţi de jocul actorilor, aşa au fost sutele de copii care au urmărit maratonul de teatru pentru copii din cadrul primei ediţii a festivalului de gen. Au fost invitate trupe din: Bucureşti, Botoşani, Bacău, Braşov, Ploieşti, Piteşti şi Constanţa, dar au evoluat şi micuţi brăileni care au pus în scenă poveşti pentru copii. Reprezentaţiile din perioada 13 - 17 august i-au încântat pe copii, dar şi pe părinţi. O mămică s-a declarat încântată, în faţa reporterului nostru, sâmbătă după-amiază, în Grădina Mare, pentru că feţita ei urmărea cu multă atenţie reprezentaţia susţinută de trupa de copii de la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu". "Mi-aş dori să înveţe şi fetiţa mea aşa ceva, cred că le dezvoltă mult personalitatea şi este un lucru bun pentru copii, pentru că îi ia şi din faţa calculatorului. Sper să se organizeze în fiecare an acest festival", a declarat Constanţa P.
Brăilenii, mari şi mici, au putut urmări, în perioada amintită, spectacolele: "Poveştiri de buzunar", pus în scenă de Teatrul "Vasilache" din Botoşani, "Răţuşca cea urâtă" - jucat de actorii Teatrului "Arlechino" din Braşov, "De-a scufiţa roşie", realizat în cadrul Cercului de Teatru de Păpuşi "Matrioski" Brăila, dar şi "Cei trei purceluşi" de la Teatrul de Păpuşi "Cărăbuş" din Brăila. Teatrul de Copii "Ciufulici" din Ploieşti a distrat sute de micuţi cu spectacolul "Cântăreţii din Bremen", Teatrul "Căluţul de mare" din Constanţa a prezentat "Povestea porcului", iar Teatrul de Animaţie "Bacovia" din Bacău a venit cu spectacolul "Fata babei şi fata moşneagului".
De asemenea, actorii Teatrului "Aşchiuţă" din Piteşti au jucat pentru micuţii brăileni spectacolul "Scufiţa Roşie", iar elevii Liceului de Arte "H. Darclee" au oferit o reprezentaţie intitulată "Din lumea poveştilor". Piesa "Probleme universale" a fost prezentată de Teatrul de Improvizaţie şi Artevent, iar "Iezii, lupii, purceluşii şi Scufiţa Karatistă" şi "Frumoasa din pădurea adormită", lucrate la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu", au făcut şi ele deliciul publicului. Din acest maraton teatral nu putea lipsi Teatrul "Maria Filotti", care a oferit o reprezentaţie cu "Bagheta Magică". Trebuie menţionat că cele mai multe dintre reprezentaţii s-au repetat, în spaţii diferite, astfel că toţi copiii brăileni s-au putut bucura de acest regal teatral dedicat lor. Reprezentaţiile au avut loc în Grădina Mare, în Lacu Sărat, Parcul Zoo, Parcul Monument, Piaţa Poligon.
Evenimentul a făcut parte din programul manifestărilor Zilelor Municipiului Brăila şi a fost organizat de Teatrul "Cărăbuş" cu sprijinul autorităţilor locale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro