Mergi la conţinutul principal

Festivalul Iei Românești la Nicosia, organizat de Ziua Românilor de Pretutindeni

La 29 mai 2022, Alianța Românilor din Cipru, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Cipru și al Primăriei Municipalității Strovolos-Nicosia, a organizat cea de-a VI-a ediție a Festivalului Iei Românești la Nicosia.

Evenimentul a fost deschis de către Christina Todea Christodoulou, președintele Alianței Românilor din Cipru și Lavinia Ochea, adjunctul șefului de misiune din cadrul Ambasadei României. A fost susținut un concert extraordinar de către artiștii români Cătălin Oprițoiu, prim-flautist al Filarmonicii „George Enescu” și al Orchestrei Filarmonice din Seul, Daniela Ghiță la nai, împreună cu Lavinia Săteanu la vioară, dar și un concert de cântece populare și tradiționale românești al copiilor care studiază la Școala Românească de la Limassol, sub bagheta profesoarei Mirela Ionel.

În cadrul Festivalului a avut loc o expoziție de costume populare și ii românești, dar și de icoane pictate pe sticlă și diferite produse tradiționale realizate cu măiestrie de către membrii Alianței Românilor din Cipru. Au fost acordate diplome pentru merite deosebite copiilor din cadrul Școlii Românești, dar și membrilor din grupul „Șezătoare” sub conducerea Dianei Petrescu, care creează obiecte artizanale, brodate, croșetate sau pictate, promovând modelele și tradițiile naționale românești.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 200 de persoane, reprezentanți ai comunității românești din Cipru, membrii corpului diplomatic acreditat la Nicosia, autorități locale și mediile universitare și de afaceri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro