Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festival National de Teatru pentru prescolari "Arlechinul" la Iasi

In perioada 1 februarie - 10 martie se fac inscrieri la Iasi pentru Festivalul National de Teatru "Arlechinul", care se adreseaza copiilor in virsta de 5 - 7 ani. Faza I a manifestarii va avea loc in perioada 15 - 30 martie, cind se vor trimite prin posta CD-urile cu inregistrarile pieselor in care evolueza copiii pe adresa: "Gradinita cu program prelungit "Ion Creanga", str. Ion Creanga nr.92, cod postal 700321, Iasi, jud.Iasi. Intre 11 si 20 aprilie se vor acorda premii speciale pentru formatiile participante si se vor anunta formatiile selectate pentru faza finala care va avea loc pe 19 mai, la Iasi. Juriul este format dintr-un actor, un inspector de specialitate, educatoare, sponsori si reprezentanti ai presei. Se vor acorda trei premii si mentiuni.
Actiunea face parte dintr-un proiect educational inchinat lui Ion Creanga. Scopul este de a valoriza aptitudinile artistice ale educatiei la virsta prescolaritatii, evidentierea competentelor si a capacitatii educatoarelor de a trece prin filtrul unei estetici judicioase mijloacele artei la virsta prescolara.
Festivalul are urmatoarele sectiuni: teatru scurt - de gradinita - 10 - 15 min., dramatizare - 10 min., parodie - 10 min., sezatoare - 10 min., montaj literar-artistic - 7 min., recital de poezie - 4 min., monolog - 4 min. si formatii inedite - 10 min. Se recomanda ca formatia sa nu aiba mai mult de 12 copii, pregatirea pentru concurs sa ilustreze aportul educatoarei, nu doar al specialistilor, sa se respecte timpii afectati pentru fiecare gen, genul abordat sa fie in concordanta cu potentialul copiilor, temele abordate sa fie apropiate experientei de viata a copiilor, complexitatea continutului sa fie compatibila cu capacitatile de intelegere, asimilare si reprezentare artistica. Taxa de participare este de 25 de lei. Informatii suplimentare se pot solicita pe adresa de e-mail a gradinitei: "www.gradinitappioncreanga@yahoo.com", sau la telefon: 0232235842.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii