Mergi la conţinutul principal

Fermierii din zone defavorizate vor primi subventiile la un an si jumatate de la depunerea cererilor

Fermierii din zone montane defavorizate vor primi de saptamana viitoare platile compensatorii, in valoare de 50 de euro pe hectar, la un an si jumatate de la depunerea cererilor.
"Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a asigurat sursele necesare efectuarii platilor compensatorii acordate fermierilor din zonele cu handicap natural din zonele montane, in valoare de 149,66 milioane lei (44,75 milioane euro). Astfel, in zilele urmatoare, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va incepe virarea unui sprijin de 50 euro/ha, catre un numar de 227.785 beneficiari, pentru o suprafata de 1,3 milioane de hectare", se arata intr-un comunicat al MAPDR transmis luni.
Beneficiari ai subventiei sunt fermieri care au depus cereri in campania din 2007 (derulata in perioada martie-iunie 2007).
Intre depunerea cererilor si primirea banilor se deruleaza o serie de etape - verificari administrative ale cererilor si controale in teren, realizate de APIA, autorizarea platilor de catre agentie, un supracontrol din partea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) si, in final, obtinerea banilor de la Ministerul Finantelor.
Potrivit APIA, agentia a autorizat in vara anului trecut plata subventiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu