Mergi la conţinutul principal

Fermierii braileni, cei mai grabiti sa ceara subventiile europene

La 1 martie a.c., Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) a demarat actiunea de depunere a cererilor pentru solicitarea subventiilor europene si a platilor complementare acordate de Guvernul Romaniei. Pina ieri, la nivel de judet, 11.705 fermieri au depus aceste cereri, suprafata pentru care ei au solicitat sprijinul fiind de 202.354 ha. Avind in vedere ca in Registrul Fermelor au fost inregistrati ca eligibili 19.874 de producatori, cu o suprafata de 305.222 ha, rezulta ca, in judetul nostru, au fost solicitate deja subventii pentru mai mult de 66% din suprafata eligibila. Procentul inregistrat la Braila este cel mai bun din tara, a precizat Doina Jurubita, directorul Sucursalei Judetene Braila a APIA, in tara media fiind de 50%. Jurubita recunoaste insa ca meritul nu este exclusiv al subordonatilor sai, ci si al fermierilor, care acorda un interes deosebit actiunii, dar si factorilor locali de decizie, in special primarilor comunelor, care se implica efectiv, punind la dispozitie oameni si spatii. De asemenea, este si meritul celorlalte institutii cu profil agricol din judet, respectiv Directia Agricola si Oficiul Judetean de Consultanta Agricola care, si ele, au detasat la cele 5 Centre Locale APIA personal important pentru aceasta activitate. Perioada de depunere a cererilor expira la 15 mai.
"Aceste cereri trebuie si procesate intr-un program computerizat specific APIA. La acest moment, avem procesate 9.500 cereri. Este un efort deosebit pentru salariatii nostri. Lucram in trei schimburi, cu norma fixa, 35 de cereri procesate pe zi, de fiecare salariat. Aceasta inseamna 600 de cereri pe judet, pe zi. Sint ore suplimentare, platite, dar cel mai important este sa reusim, in termen, sa inregistram si sa procesam toate cererile, pentru toata suprafata eligibila, astfel incit toti fermierii sa aiba asigurat accesul la banii europeni", a precizat Jurubita.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro