Mergi la conţinutul principal

Fermierii braileni au utilizat aproape 3.000 tone de motorina subventionata

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a
primit, pina ieri, din partea producatorilor agricoli, 1.412 cereri pentru acordarea sprijinului de 1 leu/litrul de motorina si/sau biodiesel (10.000 lei vechi). Combustibilul trebuie utilizat la executarea lucrarilor mecanice de infiintare a culturilor care se insaminteaza in toamna anului 2006. Suprafata pentru care au fost depuse cererile este de 94.248 ha. Solicitarile depuse insumeaza aproape 3.600 tone de combustibil, din care 7 tone biocombustibil. Valoarea sprijinului solicitat este de 3.596.233 lei (circa 36 miliarde de lei vechi). Din aceasta valoare, ieri, Ministerul Agriculturii a decontat deja 2.123.000 lei.
Subventia se acorda sub forma de adeverinte in baza carora se
poate ridica motorina si/sau biodieselul.
Pina in prezent, de la furnizorii de combustibili au fost ridicate de
producatori aproape 3.000 de tone de motorina.
Pot beneficia de sprijinul financiar proprietarii de terenuri agricole exploatate individual, societatile agricole si societatile comerciale cu profil agricol. De acest ajutor vor beneficia si arendasii care au incheiat contracte, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare cu profil agricol, precum si unitatile de cult si penitenciare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro