Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Femeile care si-au abandonat nou-nascutii, inca neidentificate

Inca nu se stie ceva concret cu privire la identitatea femeilor care in saptamina de la sfirsitul lunii octombrie si-au abandonat pruncii nou-nascuti printre gunoaie in zona garii, respectiv intr-un tomberon din cartierul Hipodrom. Politia Transporturi Feroviare, care instrumenteaza primul caz - macabra descoperire fiind facuta in aria acesteia de competenta, respectiv gara - sustine ca a verificat citeva zeci de persoane si ca inca nu are indicii palpabile, motiv pentru care solicita ajutorul cetatenilor, care ar putea sa-i ofere informatii. Nici in celalalt caz, descoperit in Hipodrom, aflat pe rolul judiciarului din Politia municipiului, inca nu exista date certe cu privire la identitatea femeii.

Probele de la Histopatologie n-au venit

Potrivit agentului sef adjunct Bogdan Voda, de la Politia Transporturi Feroviare, tinara care ar fi putut sa nasca si apoi sa-si abandoneze copilul printre gunoaie in zona garii are intre 16 si 25 de ani, iar daca hainele cu care era infasurat copilul sint ale ei, aceasta are o constitutie miniona, avind o inaltime de maximum 1,65 m. "E posibil ca hainele sa fie chiar ale mamei si de aceea solicitam ajutorul cetatenilor. Noi am verificat mai multe liste cu femei care au nascut sau care urmau sa nasca, insa, pina la aceasta data, nu s-a concretizat nimic. De asemenea, e posibil ca hainele sa fi fost date fetei de catre altcineva si de aceea nu excludem varianta ca si acestea sa fie recunoscute. Este vorba despre o bluza de dama, un pantalon, de asemenea de dama, o esarfa subtire multicolora si un fular, de asemenea, pentru tinere (vezi foto). Rugam persoanele care pot da indicii, oricit de minore, sa sune la sediul Politiei TF, la 0239/619334. Asiguram anonimatul persoanelor respective. Facem acest apel fiindca persoana care si-a abandonat copilul poate fi mai usor identificata in 40 de zile de la data nasterii", ne-a declarat Bogdan Voda, de la Politia TF. De mentionat ca dupa 40 de zile de la data nasterii, mama ar putea fi identificata, insa mult mai greu, eventual dupa efectuarea testului ADN. Reamintim ca, in acest caz, medicul legist a recoltat probe si le-a trimis la Histopatologie Bucuresti, pentru a se lamuri daca pruncul, un baietel in greutate de 3 kilograme, nascut la termen, a venit viu sau mort pe lume. In acest caz, legistul suspiciona ca micutul ar fi putut suferi o pneumonie intrauterina.
Nici in cel de-al doilea caz nu au venit rezultatele analizelor de la Bucuresti. Aici, medicul legist a concluzionat, in prima faza, ca micutul nu a fost nascut la termen, ci avortat intre 7 si 8 luni de sarcina. Totusi, daca s-a nascut viabil sau nu, doar legistii din capitala pot spune. Judiciaristii care intrumenteaza acest caz sustin ca nu exista prea multe indicii cu privire la mama, copilul fiind gasit cu tot cu placenta, infasurat intr-un tricou unisex. Prin urmare, nici ei nu refuza informatiile care ar putea veni de la cetateni. Cei care pot da relatii, sub protectia anonimatului, sint rugati sa sune la 0239/606100, la Biroul de Investigatii Criminale (Judiciar) al Politiei municipiului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii