Sub genericul "61 de ani de istorie", presedintele Valeriu Argaseala a inaugurat oficial muzeul amplasat la etajul al doilea al tribunei oficiale de la stadionul Steaua si a explicat fostelor glorii, suporterilor si jurnalistilor prezenti cum a fost gindit acest proiect. "23 decembrie 2008 va fi o data importanta in istoria Stelei. Am facut un muzeu in imagini si statistici, si sintem convinsi ca, desi a venit tirziu, mai important este gestul decit regretul ca un asemenea muzeu nu a fost facut pina acum. Am impartit muzeul in citeva sectoare destinate unor perioade anume din istoria echipei. Printre exponate, se numara diferite trofee, fotografii, fanioane, programe de meci si altele, iar colectia se va inmulti in continuare. Am construit si doua panouri care vor sa reprezinte, prin imagini, tribuna intii si tribuna a doua, iar intre ele am plasat numeroase fotografii cu echipele Stelei din toate perioadele, respectiv jucatorii care au adus aici atitea trofee de-a lungul timpului. Avem expusa chiar si mingea cu care s-a jucat finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla, din 1986, cu semnaturile campionilor pe ea", a spus Argaseala.
Muzeul este impartit in sectoare corespunzatoare unor anumite perioade din istoria echipei: "Inceputul - 1946" (anul in care s-au purtat primele discutii care au condus la nasterea efectiva a echipei, in 1947), "Primele succese - 1951-1960", "Drumul spre legenda - 1961-1982", "Marile performante - 1983-1990" (zona in care sint expuse trofeele ramase in posesia Stelei la cistigarea Cupei Campionilor Europeni si a Supercupei Europei), "Dominatia - 1991-1999", dar si istoria siglelor si a stadionului. De asemenea, sint instalate citeva ecrane, pe care pot fi urmarite secvente din meciuri memorabile ale Stelei.
Antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni in Romania, Emeric Ienei, a declarat: "Sint impresionat. A intirziat prea mult acest muzeu, dar sint bucuros ca totusi s-a lansat. Este unic in Romania".
Pe linga Ienei, la eveniment, au mai fost prezenti Adrian Bumbescu, Ilie Barbulescu, Ilie Savu, Ion Voinescu, Gheorghe Constantin, Lajos Satmareanu, Stefan Sames, Florea Voinea, Vasile Aelenei, Radu Troi, Viorel Turcu, Titi Dumitriu, Sorin Ghionea si Rica Raducanu. Acesta din urma, cistigator al Cupei Romaniei cu Steaua, s-a declarat extrem de incintat de invitatia clubului din Ghencea. "Am venit cu placere sa vad muzeul. Imi aduc aminte de Cupa Romaniei pe care am cistigat-o la Steaua si de campionatul luat de Steaua dupa meciul ala cu Sportul Studentesc, atunci cind mi-a cazut mingea pe spate. Cind am cistigat Cupa Romaniei, am primit vreo 3.000 de lei, era si un video bagat in prima aia, dar parca nu l-am mai luat... Am jucat si eu aici un an si jumatate, am amintiri frumoase, nu puteam sa nu vin la inaugurarea muzeului, daca am fost invitat. Nu cred ca rapidistii mi-ar reprosa acest lucru. De ce sa-mi reproseze? Daca face si Dinamo asa ceva, ma duc si acolo. De ce sa nu ma duc? Pe vremea noastra, altfel era fotbalul, nu exista ura asta care e acum. Acum sint alte probleme, cu valiza, cu d-astea, sa vedem ce se mai intimpla. Ar fi frumos sa facem si la Rapid un muzeu, dar sa si avem ce pune in el. Deocamdata, Rapidul are probleme, cred ca o sa joace cu juniorii. Anul asta, Rapidul nu retrogradeaza, dar la anul cine stie?", a spus fostul portar al Stelei.