Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FC Rapid acuza Steaua ca a cistigat titlul "prin frauda"

FC Rapid acuza echipa Steaua ca a cistigat titlul de campioana al editiei 2005/2006 al Diviziei A "prin frauda" ca urmare a faptului ca patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, isi banueste o parte din jucatori ca nu si-au aparat corect sansele in partida cu gruparea din Ghencea din ultima etapa.
Intr-un articol publicat pe site-ul sau oficial si intitulat "Rusinea cea mare (frizind penalul) e sa dai cu pumnul, nu sa iei cartonase rosii!", gruparea giulesteana atrage atentia asupra afirmatiilor lui Adrian Porumboiu si ale patronului Jiul Petrosani, Alin Simota de la finalul etapei a XXX-a a Diviziei A.
"Mergind pe aceeasi linie, a tupeului, arogantei si a mojiciei, conducatorii Stelei isi continua spectacolele ieftine pe care le dau de mai multa vreme. Echipa de linga cimitirul Ghencea, ca sa parafrazam o ironie ieftina si al carei umor nu e inteles probabil decit de cel ce o tot enunta cu spor (n.r. - managerul general al FC Steaua Mihai Stoica), a cistigat prin frauda un campionat pe care ar trebui sa-l sarbatoreasca in liniste. Si, ca sa nu fim acuzati de cine stie ce, mentionarea termenului “frauda” este cauzata de declaratiile lui Adrian Porumboiu si ale lui Alin Simota, declaratii pe care conducerea Ligii Profesioniste este obligata sa le ia in serios, nu sa le trateze cu nonsalanta caracteristica sefilor LPF", se arata pe site-ul FC Rapid.
De asemenea, in articol sint mentionate si afirmatiile presedintelui CA al FC Steaua, Gigi Becali, de dupa partida cu FC Vaslui, in care acesta sustine ca jucatorii echipei moldovene nu aveau de ce sa incurce formatia antrenata de Cosmin Olaroiu.
"Dovada cea mai buna ca delirul e total in zona din preajma cimitirului Ghencea e declaratia infatuatului patron, cum ca “jucatorii Vasluiului au onoare, pentru ca au jucat fara rautate, si au facut dreptate, dupa ce Steaua a fost furata. Ei n-aveau de ce sa ne incurce, pentru ca exista niste legi dumnezeiesti, nescrise”!? Asta, in timp ce ziarele au tot insirat greseli de arbitraj comise in favoarea Stelei si meciuri in care alte multe echipe au jucat “fara dusmanie”! Si in timp ce Adrian Porumboiu isi acuza propriii jucatori ca “au stat pe burta” in fata Stelei!", se mentioneaza pe site-ul gruparii giulestene.
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, al carui nume nu este mentionat, este acuzat de ipocrizie in materialul publicat pe site si numit "paharnic".
"Luati de val, capii echipei de linga cimitirul Ghencea bat cimpii cu spor, dind lectii de morala si facind dezvaluiri aiuritoare. Un om care a dat cu pumnul intr-un suporter stelist (deci, din “familia” lui), si care trebuia sa dea un pic cu subsemnatul pe la Politie si chiar mai departe, vine acum, cu o ipocrizie incredibila, sa ne spuna el ce e rusinos in fotbalul romanesc! Este acelasi om care urla, cu citiva ani in urma, cind facea pe paharnicul la Galati, ca “Steaua si celelalte bucurestene sint echipe artificiale”! Ei bine, el, suporterul de azi al unei echipe artificiale, varsa un venin de neconceput impotriva unui club la care a tinjit sa devina conducator si ii tine isonul unui tip violent, arogant, agramat, beneficiar al unei singure mari calitati: are bani. Atit. Altceva nu poti scoate din el", se arata in articol.
FC Rapid acuza conducatorii FRF si LPF ca permit presedintelui CA al FC Steaua, Gigi Becali, sa "murdareasca ideea de intrecere sportiva".
"Campionatul de fotbal al Romaniei s-a transformat intr-o demonstratie de forta a patronului stelist, care isi “ascute sabia” pe spinarea tuturor celorlalti, murdarind ideea de intrecere sportiva. Mai condamnabila este insa atitudinea conducatorilor fotbalului nostru, care privesc cu detasare aceasta poluare fara precedent a atmosferei din parohia lor, luata in stapinire fraudulos de oameni care n-au nimic in comun nici cu fotbalul, nici cu o societate normala. “De acum incolo nu va mai exista emotii pentru Steaua cu trei, patru etape inainde de final. Cind o sa ajung eu presedinte, o sa se arbitreze cum vreau eu, ca sa-mi scot pirleala”!? Iata promisiunea, agramata si periculoasa, a unui om fugit cu sorcova, care vrea sa ne impuna cu bita propria viziune despre dreptate si despre fotbal", se incheie materialul de pe site-ul oficial al FC Rapid.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii