Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faza pe scoala a olimpiadelor s-a aminat pentru luna ianuarie

Majoritatea disciplinelor la care se organizeaza olimpiade, faza pe scoala a fost aminata din cauza pierderii materiei in timpul grevei cadrelor didactice. Ca urmare, faza pe scoala si cea locala se vor sustine la o diferenta mica de timp, in lunile ianuarie si februarie. "Nu exista pericolul ca faza pe scoala sa nu se tina si sa trimita profesorii anumiti elevi pe care ii au in gratii pentru ca in rindul copiilor este un spirit de concurenta accentuat si nu permit ei profesorilor sa faca asa ceva. Protesteaza si solicita sa dea testare", a spus inspectorul Florentina Marina. Elevii calificati la etapa locala, pe oras, merg mai departe la olimpiada, faza judeteana, care se desfasoara in majoritatea cazurilor, in luna martie. Etapele nationale au date fixe si pina atunci desfasurarea concursurilor trebuie sa intre in grafic, mai ales ca din discutiile inspectorilor cu profesorii a reiesit faptul ca pina la finalul lunii ianuarie materia va fi recuperata. Pentru etapa locala subiectele vor fi stabilite de profesori de comun acord, ca sa nu se puna elevii in situatii dificile. In acelasi grafic al etapelor se incadreaza si olimpiadele la "Tehnologii", la care participa elevii de la Grupurile Scolare.
Ca noutate, in acest an scolar, Concursul "Cangurul", care se desfasoara de obicei in limba franceza, se va desfasura si in limbile germana si engleza.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii