Mergi la conţinutul principal

Faza judeteana a Olimpiadei de limba si literatura romana

La Scoala "Mihai Eminescu" se va desfasura astazi, incepind cu ora 10.00, faza judeteana a Olimpiadei de limba si literatura romana la care s-au calificat 172 de elevi din clasele a VII-a - a XII-a dupa etapa locala. Cei 172 de elevi au obtinut minimum de puncte necesar, 110. Cei mai multi elevi s-au calificat la clasa a VIII-a - 61 si cei mai putini la clasa a X-a - 11. Intrarea elevilor in clase se va face incepind cu ora 9.30. Pentru elevii de clasa a VII-a si a VIII-a concursul va dura doua ore, iar pentru liceeni trei ore. Premiile si mentiunile se vor acorda in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute. Premiul I minim 114 puncte, premiul II - minim 108 puncte, premiul III - minim 102 puncte si mentiuni - minim 96 de puncte din 120 de puncte posibile. Inspectorul de specialitate, prof. Ana Maria Zlavog, a precizat ca lotul brailean participant la etapa nationala a Olimpiadei din 2-6 februarie 2009, care va avea loc la Oradea, va avea sapte elevi, selectati in functie de punctajul cel mai bun obtinut. Astfel, vor merge la faza nationala: primul elev de la fiecare clasa (care va obtine cel mai mare punctaj, dar nu mai putin de 85 puncte. Al saptelea elev, va fi selectat de Comisia Judeteana, indiferent de clasa, respectindu-se criteriile stabilite de Comisie. "Acest loc suplimentar l-am primit ca urmare a premiului II obtinut anul trecut de eleva Luciana Iancu, din clasa a VIII-a de la Grupul Scolar "Valsan" Faurei". Criteriile de departajare avute in vedere sint: expunerea argumentata, expresiva, nuantata a ideilor, exprimarea originala a punctelor de vedere, redactarea unui discurs foarte bine argumentat critic, registrul de comunicare, stilul si vocabularul adecvate continutului compunerii sau eseului.
Lucrarile vor fi evaluate in cursul zilei de simbata, iar rezultatele vor fi trimise in scoli in format electronic. Eventualele contestatii se vor depune, prin cerere, in cursul zilei de luni, pina la ora 16.00, la secretariatul Scolii “Mihai Eminescu”", a explicat inspectorul Ana Maria Zlavog. Comisia Judeteana a Olimpiadei este formata din profesorii: Marcel Ganea, Daniel Kitu, Radu Musat, Horia Emil Carlogea, Marioara Novac si Laura Elena Ion.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB