Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Farul II Constanta - Viitorul Insuratei 5-1 (1-0)

Derby-ul codaselor a fost cistigat intr-un mod foarte categoric de constanteni, scorul reflectind diferenta de mentalitate si de daruire in joc dintre cele doua combatante.
Farul II, in inferioritate numerica din minutul 25, a reusit sa plece la cabine cu un avantaj de un gol, la capatul unei reprize in care marile ocazii de poarta au apartinut jucatorilor lui Sandu Minciu. Constantenii au avut atit o aparare sigura cit si oameni de gol, in comparatie cu formatia vizitatoare, care a facut figuratie in faza defensiva, iar atacantii cu nume, Berceanu si Balta nu au prins cea mai buna zi a lor.
Berceanu putea sa-i dea emotii mari portarului constantean chiar in minutul 1 al primei reprize, numai ca el a sutat fara vlaga, iar in minutul 18 Tanase a luftat in fata portii dupa o centrare buna a lui Gatiu.
Doua minute mai tirziu, Musat l-a faultat pe Soare in suprafata de pedeapsa si Nae a transformat penalty-ul acordat de arbitru de centru.
Oaspetii ar fi putut sa egaleze in minutul 27, cind Tanase a executat impecabil o lovitura libera, dar portarul gazdelor a avut o interventie inspirata scotind mingea de la radacina barei si astfel Farul II a incheiat in avantaj primul act al meciului

Constantenii au predat lectia contraatacului in repriza a doua

Farul II a mizat in partea a doua doar pe cartea contraatacului, un capitol pe care constantenii au demonstrat ca-l stapinesc la perfectie. Astfel, la cinci minute de la reluare, Coman a gafat la marginea careului, iar unul dintre cei mai buni jucatori ai gazdelor, Nae, a insistat si a recuperat mingea, dupa care l-a invins pentru a doua oara pe Tudor.
In faza imediat urmatoare, Balta a intirziat momentul sutului si tot el, in minutul 61, a trimis mingea pe linga stilpul din dreapta al portii gazdelor. Tanase l-a imitat putin mai tirziu. Nici Vioreanu nu a avut mai mult noroc, deoarece mingea sutata de el a lovit bara.
In minutul 66 Berceanu a frizat ridicolul, sutind de la numai trei metri pe linga poarta, desi s-a aflat intr-o pozitie foarte buna.
Au urmat doua contraatacuri de manual, Rempea (min. 70) si F. Soare (min. 75) s-au distrat cu apararea visatoare a formatiei din Insuratei si scorul a devenit 4-0 pentru gazde, iar meciul era deja jucat.
Viitorul a reusit, totusi, sa marcheze golul de onoare in minutul 80 prin Bratosin, dupa o centrare a lui Berceanu, insa pina la finalul partidei constantenii au mai perforat o data poarta lui Tudor prin Alibec si Farul II a cistigat la scor, desi a avut un jucator mai putin si a urcat pe locul al 13-lea, in timp ce Viitorul a ajuns la un loc de zona retrogradarii.
"Din punctul meu de vedere, rezultatul nu a reflectat realitatea din teren. Am dominat teritorial, ne-am creat multe ocazii de gol, dar am ratat cu seninatate, in timp ce apararea a fost nesigura. Am platit tribut unor greseli personale in defensiva, iar antrenorii nu au fost inspirati de data aceasta", a declarat Paul Alexandru, presedintele echipei din Insuratei.

Viitorul: Tudor - Bogdan, Musat, Coman (min. 60: E. Gheorghe), Bratosin - State, Paraschiv, Tanase (min. 80: Mirgoace), Gatiu (min. 46: Vioreanu) - Balta, Berceanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii