"Ministrul a inteles ca o farmacie nu este un SRL comercial. In farmacie, omul primeste servicii (sfaturi, indicatii, etc...) gratuite. El plateste numai reteta. Ce patron - care nu este farmacist - accepta ca farmacistul sa aloce mai mult timp pentru consiliere (sa dea indicatii legate de tratament), in conditiile in care este interesat sa aiba profit cit mai mare? Deci, farmacistul este obligat sa serveasca un numar cit mai mare de pacienti intr-o perioada de timp cit mai scurta. Nu este rau ca vrea sa obtina profit, dar sa-l obtina din alte surse. Preturile maximale la medicamente sint impuse de stat, prin Ministerul Sanatatii. Ce se intimpla cu farmaciile care au patroni neprofesionisti? In aceste unitati, pe linga medicamente si alte produse farmaceutice, se gasesc detergenti, papuci sau alte produse, care nu au nici o legatura cu farmacia. Asta, pentru ca farmacistii sint obligati sa atinga un anumit plafon lunar de vinzari" a mai declarat presedintele Colegiului Medicilor.
Sursa citata a tinut, de asemenea, sa-si exprime satisfactia personala precum si a colegilor pe care ii reprezinta ca, in sfirsit, exista un ministru care gindeste ca un farmacist.
"In calitate de farmacist, pot afirma ca o serie de prevederi din proiect sint corecte, iar pentru multe dintre ele Colegiul National a militat de-a lungul anilor. Si aici ma refer, in special, la prevederea conform careia farmacia sa fie a farmacistului, lucru subliniat de altfel si de ministrul Sanatatii. Dar, avind in vedere viitorul farmaciei, trebuie sa ne gindim si la cei care vor termina o facultate de profil si vor dori sa aiba si ei acces la farmacie. Parerea mea este ca nu e normal ca un farmacist sa aiba sapte farmacii, iar altii nici una. Etic este ca un farmacist sa detina o farmacie. Numai asa li se poate asigura un viitor corect celor care vor termina o facultate de farmacie", a declarat prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, referitor la proiectul Legii farmaciei.