Mergi la conţinutul principal

Fara scutiri de la plata datoriilor

Agentii economici care urmau sa beneficieze, in 2009, de scutirea de la plata a datoriilor catre furnizorii de utilitati ar putea ramine cu buzele umflate, deoarece Ministerul Economici si Comertului solicita Executivului abrogarea acestor facilitati prevazute intr-o Ordonanta de Urgenta ce a fost aprobata in urma cu 4 ani.
Proiectul de act normativ supus dezbaterii publice de catre Ministerul Economiei si Comertului stipuleaza ca aceste facilitati sint considerate ajutor de stat si contravin normelor europene si angajamentelor Romaniei potrivit Capitolului Concurenta privind aderarea la Uniunea Europeana.
Potrivit Ordonantei de Urgenta 57/2002 pentru recuperarea arieratelor catre principalii furnizori de resurse energetice si apa, agentii economici urmau sa beneficieze de esalonarea pe o perioada de pina la doi ani a sumei reprezentind contravaloarea facturilor scadente si neachitate pina la 31 decembrie 2001 sau reducerea sau scutirea de la plata a penalitatilor si dobinzilor aferente. De asemenea, In baza aceleiasi Ordonante, daca timp de sapte ani (pina In 2009 - n.r.) de la data intrarii In vigoare a conventiilor de esalonare prevazute, agentii economici Isi platesc facturile curente si respecta graficul de esalonare si termenele de plata, ei vor beneficia de scutirea integrala a penalitatilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro