Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fara covrigi in coada

Ca Braila a devenit raiul si, in acelasi timp, iadul ciinilor maidanezi nu mai este un secret pentru nimeni. In parcuri, pe faleza, in centrul orasului ori in cartierele marginase, haitele de ciini si-au delimitat teritoriile pe care, cu indulgenta, le impart cu oamenii. Dincolo de mingiieri, dincolo de resturile de mincare aruncate de la etaj, pe nevazute ori, din contra, in vazul tuturor, intre braileni si ciini se duce un razboi in toata regula. Fugarite pe strada, speriate si muscate, pe de o parte, prinse cu latul si eutanasiate, de cealalta parte - victimele acestei lupte absurde se inmultesc de la o zi la alta intr-un ritm care nu lasa sa se intrevada nici o raza de pace. Ca in conditiile in care stau lucrurile astazi, liniste pe strazi nu va fi prea curind, e un lucru cit se poate de limpede. Dar mai deranjant este modul in care primarul spune ca a rezolvat problema. La numeroasele petitii ce ii sint trimise pe aceasta tema, Cibu raspunde ca primaria si primarul nu se ocupa de acest aspect. Ca, in urma unei licitatii, Asociatia pentru Protectia Animalelor si a Mediului "Horez" este cea responsabila acum de problema gestionarii ciinilor comunitari. "Este ca si cind eu v-as trage la raspundere pe dumneavoastra ca vecinul nu are gunoiul ridicat si miroase. Sper sa aveti o buna colaborare cu asociatia respectiva ce se ocupa de ciinii comunitari", isi incheie primarul raspunsul la una dintre sesizarile primite pe aceasta tema pe site-ul www.domnuleprimar.ro. Si gata. Cibu s-a spalat pe miini.
De fapt, este ca si cind domnul Cibu ar angaja o femeie sa-i faca curatenie in casa. Si ce daca vasele stau nespalate cu saptaminile in timp ce femeia cu pricina se uita la telenovele? Si ce daca paturile sint nefacute, iar mocheta din sufragerie nu a vazut o matura de doua luni? Si ce daca, sub chiuveta, gunoiul a parasit de mult cosul arhiplin si se intinde ca o plaga urit mirositoare pe sub masa? Faptul ca a angajat o femeie de serviciu ar fi suficient, urmind logica din raspunsul primarului, pentru o justificare rezonabila in fata sotiei, a copiilor, a musafirilor. Fireste, sint convins ca domnul primar nu procedeaza asa cind este vorba de casa, de firmele ori de terenurile domniei sale. Ba chiar, sint sigur ca cei care nu-si fac treaba acasa ori la societatile pe care le-a patronat au fost mustruluiti bine pina cind si-au revizuit comportamentul. Ori si-au cautat un alt job unde sa poata trage mita de coada. Ei bine, mi-ar placea sa vad ca primarul va privi Braila ca pe propria sa casa , iar pe braileni ca pe propria sa familie. Apoi mi-ar placea sa vad ca stilpul casei va cauta o solutie reala la problema ciinilor maidanezi, caci - nu-i asa? - nu e placut deloc sa-ti vezi rudele bagate in spital din cauza unor patrupede.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii