Mergi la conţinutul principal

Familiile sărace, ajutate de Primărie cu lemne de foc

• sprijinul se acordă pentru ca acestea să îşi poată încălzi locuinţele la iarnă • municipalitatea ia măsuri şi pentru oamenii străzii, în sezonul rece aceştia urmând să fie găzduiţi într-un centru social

 

Primăria Municipiului Brăila vine şi în acest an în spijinul familiilor sărace pentru a le ajuta să îşi încălzească locuinţa la iarnă. Astfel, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Brăila se vor acorda lemne de foc în cantitate de 1.000 kg familiilor sau persoanele singure care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei, inclusiv, iar în anumite situaţii, bine întemeiate şi bine motivate, se poate acorda acest sprijin şi persoanelor care realizează pe membru de familie un venit net superior celui stabilit. Pentru a beneficia  această facilitate însă, brăilenii trebuie să nu aibă datorii la bugetul local.

Ajutorul de urgenţă se acordă de cel mult două ori pe perioada sezonului rece (noiembrie 2018-martie 2019), iar cererile se pot depune pe tot parcursul anului la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila. Anul trecut au fost depuse 45 de solicitări.

 

Ajutor şi pentru oamenii străzii

În sezonul rece (noiembrie-martie), persoanele străzii vor beneficia de adăpost pe perioadă determinată de cinci luni, în Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă. Centrul are o capacitate de 60 locuri, iar DAS Brăila va organiza campanii de cazare a persoanelor identificate pe străzi şi adăposturi improvizate, în colaborare cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean, ISU “Dunărea” Brăila, Poliţia Locală şi Jandarmeria Brăila.

În centru, beneficiarii vor avea parte de găzduire, hrană, asistenţă medicală şi igiena corporală. În ceea ce priveşte acordarea hranei pentru acest grup ţintă, Direcţia de Asistenţă Socială va fi sprijinită în demersurile sale de fundaţii, de căminele pentru persoanele vârstnice de pe raza municipiului Brăila, dar şi de cantinele sociale organizate de lângă unităţile de cult brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro