Mergi la conţinutul principal

Familii fara identitate

Intr-o tara care se vrea europeana exista multe situatii in care locuitorii nu au acte de identitate. Braila este considerat unul dintre orasele cu foarte multe cazuri sociale. Consiliul Comunitar Consultativ reunit pentru dezbaterea problemelor cu care se confrunta familiile aflate in stare de risc social a pus in discutie situatia persoanelor care nu au acte de identitate, certificate de nastere si, prin urmare, nu pot beneficia de prestatii sociale.
Un asemenea caz este cel al familiei Cojocaru. E. Cojocaru locuieste in uniune consensuala cu V. Vlaicu. Cei doi cresc impreuna 5 copii si locuiesc intr-un imobil format din trei camere care nu este proprietate personala. E. Cojocaru nu detine act de identitate deoarece l-a pierdut. Micutii nu au paternitate stabilita si numai unul dintre acestia detine certificat de nastere. Din aceasta cauza, membrii familiei nu pot face nici un demers in vederea obtinerii prestatiilor sociale si a serviciilor care se acorda potrivit legii. De asemenea, nu pot fi inscrisi la medici de familie. Mama copiilor spune ca se descurca destul de greu, singurul care mai aduce niste bani in casa fiind sotul. Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala (DAS) se ocupa de acest caz inca de anul trecut, in sensul demersurilor pentru obtinerea de certificate de nastere si pentru inscrierea la medici de familie. Dintre cei 7 membri ai acestei familii, numai doi au putut fi inscrisi pina acum la medicii de familie. Atunci cind s-a putut, familia a primit ajutoare. Potrivit salariatilor de la DAS, in aproximativ doua luni, vor fi eliberate certificatele de nastere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu