Mergi la conţinutul principal

Familia vrea sa-i ridice bust lui Costica Frizeru' in Parcul Monument

Familia defunctului Costache Golea - binecunoscut in lumea interlopa drept Costica Frizeru' - care a trecut la cele vesnice, din cauze naturale, acum doua luni si jumatate, intentioneaza sa-i cinsteasca memoria prin amplasarea unui bust in Parcul Monument, dar si prin amenajarea unui spatiu unde pensionarii sa poata juca table si sah. Aura Golea, sotia raposatului, ne-a spus ca deja a comandat, la Deva, sculptarea unui bust din marmura pe care sa il puna linga o alee din Parcul Monument. Culmea, bustul lui Costica Frizeru' ar urma sa fie asezat in apropierea Monumentului Eroilor Revolutiei, unde deja a fost amenajat un spatiu destinat relaxarii brailenilor iesiti la plimbare. Intentia familiei se va lovi, insa, de rigorile legilor in vigoare, care nu permit chiar oricui sa isi ridice statuie pe domeniul public. Viceprimarul Lucian Tilea ne-a explicat ca "monumentele de for public nu se aseaza oriunde, ci doar in anumite locuri aprobate de Consiliul Local Municipal. Pentru amplasarea unui bust, trebuie indeplinite foarte multe conditii si obtinute o multime de aprobari". Tilea le-a transmis celor din familia lui Costica Frizeru' ca era mai bine ca, inainte sa se grabeasca sa comande realizarea monumentului, sa se fi interesat la Primarie daca il pot amplasa pe domeniul public, asa cum isi doresc.
In ceea ce priveste spatiul destinat pensionarilor amatori de table si sah, din punctul de vedere al Primariei, lucrurile sint in regula. Din spusele viceprimarului Tilea, primarul Constantin Cibu ar fi avizat favorabil cererea familiei lui Costache Golea de a realiza acest obiectiv iar treaba e aproape gata. Ieri, o echipa de muncitori facea ultimele retusuri, prinzind in beton picioarele meselor si banchetelor din fonta. Mesele respective au fost asezate pe un spatiu facut din pavele in centrul caruia se afla o mica fintina arteziana reprezentind un inger trist. "Pina acum, toata lucrarea m-a costat 150 milioane (de lei vechi n.n.). Este o donatie in memoria sotului meu, care era pasionat de jocul de table. Am zis ca e bine ca sa le amenajam un loc civilizat pensionarilor care se chinuiau sa joace pe bancile rupte din parc. O sa tragem si lumina, o sa punem si o cismea cu apa rece iar cind totul va fi gata o sa facem un parastas in memoria lui Costica, la care o sa poata participa oricine se va afla in parc la ora aia", ne-a declarat Aura Golea. Aceasta a precizat ca toate materialele folosite au fost cumparate cu factura si deviz si ca va face un dosar cu toate actele, ca sa il duca la Primarie, sa nu aiba nimeni nici un dubiu.
E foarte posibil, insa, ca Garda de Mediu Braila sa nu fie de acord cu investitia facuta de familia Golea pe un perimetru delimitat ca spatiu verde, asta cu atit mai mult cu cit, la debutul lucrarilor a fost taiat un arbore batrin aflat in imediata apropiere. "Copacul era deja bolnav si oricum trebuia taiat. L-am doborit noi, pe cheltuiala noastra...", s-a explicat Aura Golea. Primaria a confirmat, prin viceprimarul Tilea, ca arborele respectiv se afla pe lista celor propuse pentru a fi doborite. Daniela Agache, comisarul sef al Garzii de Mediu Braila a precizat, insa, ca se va face o verificare mai amanuntita, cu privire la legalitatea amplasarii obiectivului in zona respectiva. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu