Bucuria părinţilor Amaliei, de a întrezări o nouă speranţă de vindecare pentru fetiţa bolnavă de leucemie, a fost umbrită de un gest criminal. Locuinţa familiei Donose, din Ianca, a fost prădată ieri noapte, iar hoţii au furat telefoanele mobile din casă, tăind astfel orice posibilitate de comunicare a părinţilor cu binefăcătorii, tocmai în momentul în care aceştia aşteptau cu înfrigurare să fie contactaţi pentru plecarea Amaliei la o clinică specializată din Italia.
Numai ca prin minune hoţii nu au intrat chiar în camera fetiţelor
Apartamentul în care locuieşte familia Amaliei, fetiţa bolnavă de leucemie, pentru care ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a demarat o campanie umanitară, a fost prădat, în noaptea de 8 spre 9 iunie. Hoţii au intrat în casă, fără să le pese că toţi membrii familiei erau în locuinţă. În momentul jafului, Carmen Amalia dormea împreună cu surioara mai mică, în dormitor, în timp ce părinţii se aflau în sufragerie. Infractorii au pătruns în locuinţă pe geamul de la bucătărie, care a rămas deschis peste noapte, pentru a se aerisi camera în care se gătise în cursul zilei. Tatăl fetiţei, Florin Donose, crede că hoţii au intrat în casă spre dimineaţă, cel mai probabil în jurul orei 5, deoarece nu au lăsat urme de noroi, în condiţiile în care la ora 6 a început să plouă. "Eu m-am adus să deschid geamul, să se mai răcorească. M-au «răcorit» de-a binelea", povesteşte bărbatul, încercând să nu-şi piardă simţul umorului nici în cele mai dificile situaţii. Numai ca prin minune hoţii nu au intrat chiar în camera fetiţelor, unde de asemenea fereastra a fost lăsată deschisă până târziu, din cauza căldurii, însă în cele din urmă mama a hotărât că este mai bine să închidă geamul. Apartamentul familiei Donose este situat la parter, însă ferestrele sunt amplasate la o distanţă destul de mare faţă de sol, motiv pentru care nici nu au fost protejate de gratii. "Nu am mai avut probleme până acum. Nici nu ştiu cum au reuşit să intre, pentru că nu există nimic pe care să se poată căţăra. Poate au fost doi şi s-au ajutat între ei", crede Florin Donose. Bărbatul dormea în timp ce infractorii i-au pătruns în locuinţă şi nu a auzit niciun zgomot, iar când şi-a dat seama de furt, a doua zi dimineaţă, a alertat poliţiştii, anunţând dispariţia a două telefoane mobile.
"Telefonul mobil era pentru mine ca aerul"
Pentru familia Donose ziua de ieri trebuia să aducă o serie de evenimente importante, de care depinde în mare măsură viitorul Amaliei. Tatăl aştepta un telefon de la un donator din Canada şi, de asemenea, trebuia să stabilească ultimele detalii ale plecării fetiţei la clinica specializată din Torino. Tocmai când era absolut necesar să poată lua legătura cu deputatul PSD Cristian Rizea, cel care a răspuns campaniei umanitare a ziarului nostru şi face demersurile necesare în Italia, Florin Donose a constatat că atât telefonul său, cât şi al soţiei, au dispărut din casă. "Telefonul mobil era pentru mine ca aerul, să pot rezolva toate problemele urgente legate de plecarea fetiţei în Italia, dar şi probleme de serviciu. Măcar dacă mi-ar fi lăsat sim-ul, acolo aveam toate numerele de telefon importante", spune Florin. Tatăl Amaliei este acum disperat să poată reconstitui lista cu numere de telefon, fără de care nu mai poate lua contact cu persoanele care-l pot ajuta să dea o nouă şansă fetiţei sale. El şi-a cumpărat ieri alt telefon şi şi-a păstrat acelaşi număr, sperând astfel să fie contactat de cei cu care nu a mai putut lua legătura. Demersurile pentru plecarea Amaliei în Italia sunt avansate, iar orice clipă pierdută înseamnă o şansă în minus. Vineri, medicii de la Institutul Fundeni, care o tratează pe Carmen Amalia încă de la debutul bolii, îi vor înmâna tatălui ei dosarul medical şi o scrisoare de recomandare către clinica din Italia, unde i se poate face programare cât de curând. Fetiţa va putea ajunge acolo mulţumită unor oameni de bine, care nu au rămas insensibili la suferinţele unui copil şi i-au întins o mână de ajutor. Nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva motivul jafului a fost chiar suma de bani strânsă în timpul campaniei umanitare, pe care hoţii au sperat să o găsească în casă, dar cel mai important este ca cititorii noştri să dea dovadă în continuare de solidaritate şi să fie alături de Amalia şi de părinţii ei.