Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A falsificat cartea de munca, pentru a pune mina pe un credit de 36 de milioane de lei

In virsta de 47 de ani, braileanul Dorel Oreste Mocanu va fi judecat in contumacie - intrucit este disparut de la domiciliu -, sub trei capete de acuzare: inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. In vara lui 2004, Mocanu a obtinut un credit pentru nevoi personale de la BRD, falsificind carnetul de munca. Unitatea bancara solicita despagubiri de peste 32 de milioane de lei, insa oamenii legii nu au reusit pina in prezent sa dea de urmele inculpatului, ca sa-i aduca la cunostinta acuzatiile. De altfel, lui Dorel Oreste Mocanu nici macar nu i s-a putut lua declaratie, conform procedurilor legale.
Inculpatul a infiintat, in anul 2003, SC "Rad Gab Net" SRL Braila, insa firma si-a incetat activitatea dupa doar citeva saptamini. Potrivit Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, in perioada august - noiembrie 2003, Mocanu a fost angajat la SC "Nelarom Construct" SRL, ulterior nemaigasindu-si un loc de munca. Din acel moment, carnetul de munca a ramas la el. Din pricina unor probleme familiale, precizeaza anchetatorii, barbatul a fost nevoit sa-si vinda apartamentul si sa se mute la socri. In iunie 2004, el s-a decis sa faca un imprumut la banca, dar a constatat ca nu poate intra in posesia banilor, pentru simplul motiv ca nu era angajat. Mocanu n-a stat prea mult pe ginduri. A inscris in carnetul de munca date false, cum ca ar avea un salariu de 7,5 milioane de lei, ba a falsificat si stampila ITM - ului. Inventivitatea infractorului a mers pina intr-acolo incit a operat modificarile de rigoare, majorindu-si salariul negociat - ce-i drept numai pe hirtie -, la suma de 8,1 milioane de lei.
Cum - necum, dupa ce-a falsificat carnetul de munca, Dorel Oreste Mocanu i-a xerocopiat paginile si le-a depus la BRD, reusind sa obtina, prin inselaciune si fals, un imprumut pentru nevoi personale de 36 de milioane de lei, pe o perioada de trei ani. Pina la urma, ilegalitatea a fost descoperita, iar Mocanu a fost pus sub urmarire penala. Dosarul cauzei a ajuns acum la Judecatorie, chiar daca suspectul nu a putut fi audiat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii