Mergi la conţinutul principal

Falimentul virusilor politici

Ultimele sondari ale opiniei publice arata, fara urma de indoiala, cit de falimentara s-a dovedit, pentru partidele ostile presedintelui Basescu, initiativa suspendarii acestuia. PNL a scazut, doar intr-o saptamina, de la 13 procente, la 6,9, tendinta fiind de a ajunge sub pragul electoral de 5%, PSD se situeaza la 17% din intentiile de vot ale electoratului, iar PC, daca nu va capusa, din nou, o alta formatiune politica nici nu poate sa se gindeasca la intrarea in Parlament la viitoarele alegeri. Iata ca electoratul a sanctionat drastic frica de reformare a clasei politice si, ceea ce este mai important, frica de o Justitie independenta. A respins aceasta aventura politica absurda in care a fost tirit fara nici un temei legal si moral de o adunatura conjuncturala de parlamentari care nu-I mai reprezinta si a devenit ferm hotarit sa repare nedreptatea ce i s-a facut prin suspendarea presedintelui, intentia de vot impotriva demiterii fiind in acest moment de 70 %. Valul de afectivitate fata de Traian Basescu s-a rasfrint, cum era si normal, si asupra partidelor care se opun demiterii presedintelui. Partidul Democrat a ajuns la o cota de 39% din intentiile de vot, iar Partidul Liberal Democrat la 6,1%. Partidului Democrat, acest maxim istoric inregistrat in intentiile de vot ale populatiei ii induce satisfactie, dar si o mare responsabilitate. Satisfactie pentru ca ne arata ca, din 2004 si pina acum, am mers pe calea ce buna, nu am tradat principiile democratiei si nici nu am inselat asteptarile electoratului. Responsabilitate pentru ca aceasta simpatie se poate pierde foarte usor daca agenda politicienilor nu coincide cu cea a poporului.
Multe partide politice si multi politicieni trebuie sa inteleaga ca poporul conteaza si in afara campaniilor electorale. Ca a trecut vremea politicii minimale si imorale de genul: fac campanie o luna, aburesc prostimea, ma vad in Parlament, uit de orice promisiune, ba, mai mult, imi ingras conturile din afaceri veroase. Cea mai buna campanie electorala se va face, de acum, in anii de mandat, prin munca, profesionalism, cinste, transparenta si respectarea promisiunilor.
Electoratul s-a maturizat si rezista din ce in ce mai bine la virusii politici. Organismul plapind, ce putea fi contaminat atit de usor, a crescut si si-a format anticorpii. Si cel mai relevant va fi acest “NU” stampilat pe buletinele de vot ale referendumului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu