Cu siguranţă, în perioada Zilelor Brăilei, Faleza Dunării va arăta cu totul altfel decât până în prezent. Primăria a demarat o amplă acţiune de ecologizare a spaţiilor verzi din această zonă a municipiului, iar rezultatele încep deja să se vadă. Articolul publicat de cotidianul nostru în urmă cu câteva zile, despre felul cum arăta faleza la începutul anilor 70, pare să-l fi motivat pe primarul Marian Dragomir, care a dat dispoziţie ca vegetaţia crescută în exces să fie îndepărtată inclusiv de pe taluzul dinspre oraş. Astfel, porţiunea de faleză care a zăcut ani de zile sub un "covor" gros de bălării a început fie scoasă efectiv la lumină. Vineri, o bună bucată din taluz era de nerecunoscut, după ce angajaţii "Seroplant" trecuseră pe acolo cu motocositorile din dotare. Primarul Dragomir ne-a declarat că operaţiunile vor continua în forţă şi pe parcursul următoarelor două săptămâni. "Vreau ca, de Zilele Brăilei, cei care se plimbă pe faleză Dunării să poată admira Dunărea, nu să vadă o «perdea» de vegetaţie sălbatică", ne-a spus edilul şef, adăugând că schimbarea aspectului actual a falezei brăilene va continua şi după Zilele Oraşului.
Cum a mai spus-o şi în alte ocazii, primarul a precizat din nou că, după următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal, când se va vota rectificarea bugetară, se vor aloca fonduri pentru Serviciul "Seroplant", astfel încât să fie mărită capacitatea de intervenţie a acestei instituţii. "Am constatat că «Seroplant» are foarte puţini oameni şi am suplimentat cu 10 posturi de muncitori organigrama acestei direcţii. Muncitorii vor fi folosiţi pentru lucrările de ecologizare, tăiere a vegetaţiei crescută în municipiul Brăila în unele locuri unde am vrea să arate cu totul altfel. Prima dată, intrăm să curăţăm, după care discutăm despre întreţinere. De asemenea, se va investi în dotarea «Seroplant» cu 10 motocositori, opt motofierăstraie, cinci motofoarfece pentru a tunde şi gardurile vii de prin cartiere, aşa cum aşteaptă foarte mulţi oameni. Va mai fi luat şi un tractor pentru cosit iarbă şi o pompă pentru captare, astfel încât să putem şi stropi aceste spaţii verzi în momentul în care le întreţinem", a mai declarat Dragomir.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.