Faleza brăileană, unică în România: Taluzul surpat și mușamaua ca la “Gheboaia” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Faleza brăileană, unică în România: Taluzul surpat și mușamaua ca la “Gheboaia”

* brăilenii cu spirit de observație care au vrut, zilele acestea să profite de vremea neobișnuit de caldă de început de ianuarie pentru a face o plimbare pe faleză, au avut parte de relaxare dar și de surprize nedorite, în măsură să le zgârie bunul simț

 

O plimbare pe faleza brăileană a Dunării în aceste zile de început de ianuarie mai însorite și mai calde decât ar fi fost normal poate oferi momente de relaxare dar poate să le și zgârie retina celor mai sensibili. Adică celor care observă, de exemplu, cât de degradată este aleea de pe malul superior al falezei. Acum, când vegetația s-a uscat, au ieșit la iveală toate surpările și se pot vedea cu ochiul liber toate porțiunile unde balustrada de beton a fost ruptă pur și simplu de rădăcinile copacilor crescuți pe taluzul lăsat, de zeci de ani, în voia sorții. Amenajarea de taluz făcută în urmă cu peste 60 de ani are nevoie urgentă de reparații capitale, acele toaletări de vegetație făcute pe timpul verii de Primărie fiind de fapt doar o frecție la picior de lemn pe lângă investiția de care e nevoie pentru a reda falezei brăilene un aspect decent și civilizat.

În ceea ce privește decența și civilizația, mai e mult de lucru și cu mentalitatea patronilor de terase care exploatează pe timpul verii spațiile închiriate de la Primărie, iar în sezonul rece depozitează, fiecare după cum îl duce capul, grătarele de mici și alte acareturi ce nu le mai sunt momentan de folos. Se remarcă la acest capitol investitorii care au în exploatare terasa de deasupra clubului “Acapulco”. Aceștia au lăsat la vedere, în plină zonă de promenadă a orașului, la doi pași de sediul Palatului Administrativ, o grămadă de... ceva - probabil mese și scaune - învelită cu mușamale și folii de nailon, de parcă ar fi la ei acasă, în fundul curții. Totul “păzit” de o cameră video lipită și aceasta cu scoch. Asta, probabil, ca să arate eventualilor turiști rătăciți prin zonă că, la Brăila, obiceiurile țărănești merg mână în mână cu tehnologia de ultimă generație!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro