Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Facturi de regularizare pentru inca o treime dintre consumatorii casnici ai "Electrica"

Cititorii "Electrica" au trecut deja in revista aproape jumatate dintre consumatorii casnici din municipiu. Potrivit informatiilor prezentate de conducerea Sucursalei locale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) au fost efectuate citirile la aproape 80% dintre cei circa 40.000 de consumatori casnici programati in acest sens pe luna in curs. Acestora li se adauga cei in cazul carora s-a facut deja citirea in cursul lunii trecute si care au primit deja primele facturi de regularizare prin citire a consumurilor estimate. Concret, specialistii "Electrica" au explicat ca, in cadrul noului sistem "Open GSM", in intervalul de facturare de 3 luni, s-a introdus sistemul potrivit caruia, in cazul a doua treimi dintre clienti, consumul de energie elctrica se estimeaza, iar pentru o treime se citeste. "De exemplu, in luna februarie, s-au planificat circa 100.000 de facturari dintre care 61,8% prin estimare si 38,2% prin citire. Pina acum s-a realizat facturarea prin estimare, iar pentru citiri in proportie de 75% din programari", au explicat aceleasi surse.
Conducerea SDFEE Braila a lansat un apel catre consumatorii casnici braileni sa le permita accesul reprezentantilor "Electrica" la citirea contorilor, avertizind ca, in caz contrar, se vor aplica prevederile legale care permit, ca masura extrema, chiar si deconectarea de la reteaua de furnizare a energiei electrice. "Reprezentantii nostri care fac citirea la domiciliu se vor legitima pentru a nu exista dubii in ceea ce priveste identitatea lor", a subliniat conducerea SDFEE Braila.
In alta ordine de idei, aceasta a recunoscut ca In perioada care a urmat deschiderii casieriilor pentru implementarea noului sistem, au existat perioade cu aglomeratii si sincope In Incasare, dar a subliniat ca astfel de situatii nu mai exista in acest moment. "Ii asteptam pe clientii nostri In casierii, acolo unde Isi pot lamuri toate problemele legate de plata energiei electrice. Operatoarele de Incasari sint pregatite sa ofere toate informatiile si lamuririle necesare, rezolvarea problemelor clientilor fiind un obiectiv prioritar al "Electrica". In prezent, se constata o afluenta normala a clientilor, factura putindu-se plati Intr-un timp scurt", a punctat directorul SDFEE Braila, Ionascu Negru.
Pentru incasarea facturilor de energie electrica In noul sistem, casieriile sucursalei sint deschise zilnic, Intre orele 8.00 si18.00, iar simbata Intre orele 8.00-12.00. Alte posibilitati de plata sint oficiile postale si sucursalele bancilor "Romextera", "Carpatica" si "Transilvania".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii