Mergi la conţinutul principal

Fabrica de Celuloza ar putea fi repornita catre finele acestei luni

Organizatia sindicala a SC "Celhart Donaris" este de parere ca, in actualul ritm de aprovizionare cu materie prima - lemn, activitatea de producere a celulozei in fabrica va fi reluata in a doua jumatate a acestei luni. "Important de subliniat este ca, de mai bine de o luna de zile, salariatii Fabricii de Celuloza au fost rechemati la lucru in societate, chiar daca activitatea de productie a sectiei nu a fost reluata, executind diverse lucrari de intretinere, reparatii, situatie in care nu mai sint tinuti acasa cu salariul minim pe economie", ne-a declarat liderul organizatiei, Aurel Dumitras. Legat de activitatea de productie a Fabricii de Hirtie, sursa citata a explicat ca, dupa lichidarea stocului propriu de celuloza, sectia lucreaza cu celuloza din import.
In anul 2004, SC "Celhart Donaris" a inregistrat venituri din activitatea de exploatare in suma de 892,4 miliarde lei si cheltuieli la acelasi capitol de 853 miliarde lei de unde a rezultat un profit net de 23 miliarde lei. Anul trecut societatea a produs 16.000 t de hirtie si 33.000 t de celuloza.
Reamintim ca din cauza lipsei materiei prime, Fabrica de Celuloza a unitatii brailene este inchisa de aproape patru luni, salariatii sectiei fiind trimisi acasa beneficiind de salariul minim pe economie achitat de catre angajator, in conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca pe unitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu