Mergi la conţinutul principal

Faţade de pe Str. Mihai Eminescu, pericol public pentru trecători

• proprietarii au fost amendaţi de Poliţia Locală, dar fără niciun efect • clădirile continuă să se degradeze şi nimeni nu se grăbeşte să le repare, sau măcar să îndepărteze bucăţile de tencuială care ameninţă să cadă în capul pietonilor de pe trotuar

 

Pe lângă deja „clasicele” pericole publice reprezentate de clădirile fostului CEC şi a fostului hotel „Pescăruş”, din faţadele cărora se desprind periodic bucăţi de tencuială ce i-ar putea răni grav pe trecătorii surprinşi în zonă, mai există şi alte imobile pe Str. Mihai Eminescu aflate în situaţii similare. Zilele trecute, o bucată din faţada unui astfel de imobil s-a prăbuşit pe trotuar şi doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Poliţiştii locali care patrulau în zonă au solicitat intervenţia unui echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru îndepărtarea porţiunilor din tencuiala faţadei dar şi elementele decorative ce ameninţau să se desprindă şi să cadă de la înălţime. Pompierii au venit, au studiat problema, însă nu au intervenit. „Dacă începem să tragem de acea bucată de tencuială care este deja desprinsă de zid, e foarte posibil ca aceasta să antreneze o porţiune mult mai mare, care să îl pună în pericol pe colegul nostru aflat pe scara de intervenţie. La cât de degradată este această faţadă, e nevoie de o echipă specializată, dotată cu schelă”, ne-a explicat unul dintre pompierii sosiţi la faţa locului.

Nici acum, la câteva zile de la acel moment, nu se intervine în niciun fel pentru securizarea faţadei respective.

Conducerea Poliţiei Locale spune că a identificat proprietarul clădirii în cauză, dar şi a unei clădiri învecinate, aflate cam în aceeaşi situaţie. „Este vorba despre două imobile cu probleme, separate de un alt imobil care este în regulă din punctul de vedere al aspectului faţadei. Avem imobilul de pe Str. Mihai Eminescu nr. 30 şi pe cel de la nr. 34, ambele într-un stadiu avansat de degradare. Clădirea de la nr. 30 îi aparţine societăţii «Ventaprod» SRL, al cărei administrator, Zamfira S., a fost amendat în 2015, cu suma de 250 lei, pentru că nu a luat măsuri în vederea reparării faţadei. La nr. 34, proprietar este Marius I. Şi acesta a fost sancţionat cu 200 lei, în martie 2016. Cei doi proprietari vor mai primi câte o amendă, dacă nu vor lua măsuri pentru repararea faţadelor în cauză”, ne-a declarat Georgică Tănase, directorul adjunct interimar al Poliţiei Locale Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro