Mergi la conţinutul principal

Fără violenţă în sport

ieri, la sediul Jandarmeriei Brăila a avut loc o şedinţă cu reprezentanţi ai instituţiilor sportive şi s-a făcut o analiză a fenomenului violenţei cu ocazia manifestărilor sportive organizate anul trecut •  au fost puse în dezbatere probleme referitoare la respectarea prevederilor Legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport

 

Competiţiile sportive trebuie să se desfăşoare în linişte, fără incidente violente! Discuţii pe această linie au fost purtate în cadrul unei şedinţe organizate la sediul Jandarmeriei Brăila. Totuşi, anul trecut nu au fost înregistrate incidente care să necesite intervenţia în forţă a jandarmilor.

Astfel, la data de 20 februarie, la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila a avut loc şedinţa comună cu reprezentanţii  instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi cluburile sportive din judeţul Brăila. S-au purtat discuţii cu privire la gestionarea şi organizarea în siguranţă a jocurilor sportive din ligile naţionale şi ligile inferioare până la nivelul ligii a III –a de fotbal inclusiv. “Au fost discutate   modalităţile de stabilire a gradului de risc al competiţiilor sportive, vulnerabilităţile ce pot surveni în sezonul competiţional  pe linia asigurării ordinii publice în incinta arenelor sportive, dar şi în imediata apropiere. A fost prezentată o analiză a fenomenului violenţei cu ocazia manifestărilor sportive organizate în decursul anului 2019, participanţii concluzionând că activităţile preventive şi-au atins scopul, nefiind înregistrate situaţii care să necesite o intervenţie în forţă pentru restabilirea ordinii publice”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmeria Brăila.

În cadrul şedinţei, au fost puse în dezbatere probleme referitoare la respectarea prevederilor Legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, asigurarea siguranţei spectatorilor în incinta arenelor sportive, obligaţiile ce revin organizatorilor, condiţiile de siguranţă pe care trebuie să le îndeplinească arenele sportive pentru asigurarea unui climat de siguranţă cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro