Mergi la conţinutul principal

Fără gaze în blocul groazei

Locatarii blocului 104, unde a făcut explozie, marţi, un apartament situat la etajul I, nu au putut folosi aragazele sau centralele termice nici pe parcursul zilei de ieri, fiindcă alimentarea cu gaze nu fusese pornită. Anchetatorii încă încercau să stabilească exact cauza deflagraţiei, iar specialiştii Distrigaz căutau eventuale pierderi în reţea. "Nu contează că nu au repornit gazele. Mai bine stăm în frig o zi - două, până când se verifică foarte bine toată reţeaua, decât să dea drumul şi să se mai întâmple o nenorocire", ne-a spus Maria Ghibalda, o pensionară care locuieşte la etajul I, pe acelaşi palier cu apartamentul unde s-a produs explozia. Locuinţa femeii nu a fost grav afectată, putând fi locuită fără probleme. Cu excepţia pereţilor uşor afumaţi, totul era în regulă, ieri, cu excepţia uşii de la intrare, care fusese îndoită de suflul exploziei şi trebuia înlocuită.
Tot cu uşa au avut probleme şi locatarii celuilalt apartament situat la etajul I, scara 4, în imediata vecinătate a celui care a sărit în aer. "Uşa noastră s-a rupt în două pur şi simplu. Era din lemn şi nu a rezistat acelui suflu teribil. Noroc că nu era nimeni acasă, că dacă s-ar fi aflat cineva pe hol, în dreptul uşii, ar fi putut fi rănit foarte grav. Uşa s-a izbit de perete încât a făcut gaură, în dreptul mânerului. Acum îmi pun o uşă nouă, metalică, pe cheltuiala mea, că nu pot sta fără nimic la intrare. Mă costă 500 lei uşa, plus încă vreo sută - două de lei pentru înlocuirea tuturor geamurilor exterioare, care s-au făcut ţăndări şi ele", ne-a declarat Victor Anghel, proprietarul apartamentului situat chiar lângă cel care a explodat.
Din statistica oficială întocmită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila reiese că, în total, au fost afectate în blocul 104, situat pe Calea Călăraşilor colţ cu Bdul. Cuza, 19 apartamente. Acestea au suferit dislocări sau deteriorări ale uşii de la intrare, au avut ferestre sparte, elemente de tencuială desprinse, zugrăveală afectată ca urmare a invadării cu fum.
În parcarea blocului, zece autoturisme au fost avariate, alegându-se cu parbrizul sau luneta sparte de suflul exploziei sau de bucăţile de tencuială căzute peste ele. Numărul exact al locatarilor care au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieşi afară prin fumul gros de pe casa scării s-a ridicat la 13. Cinci copii şi şase adulţi au fost intoxicaţi cu fum, iar alţi doi adulţi au suferit atacuri de panică. Niciuna dintre persoanele respective nu a necesitat spitalizare, fiind suficiente îngrijirile acordate de medicii de pe ambulanţe sau de cei de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.
Pompierii au stabilit că explozia s-a produs pe fondul acumulării de gaze însă dacă de vină a fost o defecţiune a centralei termice sau neglijenţa proprietarului în vârstă de 82 de ani urmează să fie stabilit de către Poliţie. După cum v-am informat, proprietarul, Vasile Giurcanu, a fost găsit decedat, de către pompieri, sub câteva obiecte de mobilier care se prăvăliseră peste el.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro