Mergi la conţinutul principal

Fără examen de admitere la școlile postliceale de maiștri militari și subofițeri

• s-a dat startul înscrierilor pentru învățământul liceal, postliceal și universitar militar - anul de învățământ 2023-2024 • anul acesta, admiterea în învățământul postliceal militar se realizează pe baza mediei obținute la bac, în limita locurilor aprobate pentru fiecare armă sau specialitate • admiterea se va susține în luna august a.c. • pentru informații detaliate și consiliere, tinerii care vor să urmeze o carieră militară se pot adresa Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Brăila

 

Fără examen de admitere pentru instituțiile de învățământ postliceal militar - maiștri militari și subofițeri.

Potrivit Direcției generale management resurse umane din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), în anul de învățământ 2023-2024, admiterea în învățământul postliceal militar se realizează pe baza mediei obținute la examenul de bacalaureat, în funcție de opțiunile exprimate și de rezultatele selecției, în limita locurilor aprobate pentru fiecare armă sau specialitate, atât pentru MApN, cât și pentru celelalte structuri ale sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională. Cu alte cuvinte, ierarhizarea candidaților se va realiza strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere.

Candidații pot opta fie pentru o școală postliceală de 2 ani, pentru formarea maiștrilor militari în activitate sau pentru o școală postliceală de 1 an, pentru subofițeri. Admiterea pentru școlile postliceale de subofițeri se va susține pe 3 august, iar pentru maiștri militari pe 9 august 2023. Pentru informații detaliate și consiliere tinerii care vor să urmeze o carieră militară se pot adresa personalului recrutor de la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Brăila, Șos. Buzăului nr. 5 (telefon 0239/684.701).

Atenție! Nu se fac, deocamdată, înscrieri pentru cursurile de formare a ofițerilor/subofițerilor în activitate. De asemenea, nu se fac înscrieri pentru posturile de SGP și nici pentru rezerviștii voluntari, precizează surse MApN. 

În altă ordine de idei, zilele acestea, au început înscrierile pentru învățământul liceal, postliceal și universitar militar, pentru anul de învățământ 2023-2024. Înscrierile se pot face online, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean (CMJ) Brăila. Termenul limită de înscriere pentru învățământul universitar de licență (197 de locuri pentru candidații care nu provin din promoția 2023 a colegiilor naționale militare) este 31 mai 2023, iar perioada desfășurării selecției: 20 februarie - 9 iunie 2023. Se pot înscrie elevii aflați în ultimul an de liceu și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat și vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviație-naviganți) împliniți în cursul anului 2023.

Pentru învățământul postliceal militar (447 de locuri la maiștri militari, pentru candidații care nu provin din promoția 2023 a colegiilor naționale militare și 1.013 locuri la subofițeri) termenul limită de înscriere este 2 iunie 2023, iar perioada desfășurării selecției: 20 februarie - 9 iunie 2023. Aici se pot înscrie elevii aflați în ultimul an de liceu și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat și vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2023.

Pentru învățământul liceal militar (unde sunt 816 locuri) termenul limită de înscriere este 24 martie 2023. Înscrierea se face de către unul dintre părinți (sau tutore), iar perioada desfășurării selecției este 6 februarie - 11 aprilie 2023. Perioada examinării medicale este: 20 februarie - 13 aprilie 2023. Se pot înscrie elevii aflați în clasa a VIII-a a școlilor gimnaziale sau liceelor.

Pentru informații detaliate și consiliere pot fi accesate următoarele link-uri:

Învățământul universitar de licență (3-6 ani): https://www.recrutaremapn.ro/ofiter.php

Învățământul postliceal militar (2 ani) de formare a maiștrilor militari: https://www.recrutaremapn.ro/maistrumilitar.php

Învățământul postliceal militar (1 an) de formare a subofițerilor: https://www.recrutaremapn.ro/subofiter.php

Învățământul liceal militar: https://www.recrutaremapn.ro/elev.php.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro