Mergi la conţinutul principal

Fântâna cinetică este gata

Proiectul de reabilitare a fântânilor cinetice şi a zonei de promenadă de pe Esplanada Brăilei s-a finalizat oficial, momentul fiind marcat printr-o conferinţă de presă organizată, ieri, la sediul Direcţiei Strategii, Programe, Proiecte de Dezvoltare şi Relaţii Europene din cadrul Primăriei Brăila. Din datele prezentate de responsabilii cu acest proiect reiese că, din suma alocată iniţial, de 16 milioane de lei, s-au folosit doar 14,2 milioane lei, obţinându-se astfel o economie de 1,8 milioane lei. În cadrul proiectului au fost reabilitate fântânile arteziene, pe partea de hidroizolaţii, dar şi pe partea mecanică şi hidraulică, s-au montat o instalaţie luminoasă şi un sistem de sunet ambiental, s-au refăcut zonele de promenadă afectate de tasări, s-au înlocuit pavajele din travertin şi marmură cu altele din granit, s-au realizat amenajări pentru persoane cu dizabilităţi şi s-a refăcut peisagistica zonelor verzi de pe laturile Esplanadei. După cum se ştie, la capătul fântânilor cinetice a fost montată o ultimă piesă de inox, cea care nu a mai apucat să fie pusă pe poziţie în 1989, atunci când a fost dat în folosinţă acest ansamblu gândit de sculptorul Constantin Lucaci şi realizat de meşterii uzinelor "Progresul" şi Şantierul Naval.

Primarul Aurel Simionescu a declarat la conferinţa de presă de ieri că, în prezent, fântânile cinetice sunt perfect funcţionale, fiind finalizat reglajul fin al acestora. "Când le-am repornit, pe 15 august, de Zilele Brăilei, încă nu fuseseră puse la punct complet. Între timp, cu ajutorul unor specialişti aduşi de la Bucureşti, s-au făcut toate reglajele, atât în ceea ce priveşte jeturile de apă cât şi instalaţia de lumini şi sunet", a declarat primarul. Acesta a ţinut să precizeze că, din păcate, deja au început să apară probleme cauzate de unii concetăţeni care găsesc o plăcere neînţeleasă din a înfunda duzele fântânii cu pietricele sau bucăţele de lemn.
Primarul promite că, anul viitor, va fi reabilitată şi scena unde se ţin spectacole, precum şi terasamentul şi treptele de pe laturile Esplanadei. "Intenţionăm să îi dăm un aspect modern şi scenei pe care o folosim la diversele festivaluri organizate pe plan local", a spus Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro