Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Exproprieri pentru podul peste Dunare

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a emis o dispozitie prin care a declarat ca fiind de utilitate publica de interes local lucrarea "Pod suspendat peste Dunare", dind astfel posibilitatea trecerii la exproprierea terenurilor pe care se va ridica acest obiectiv. Potrivit dispozitiei amintite, expropriator pentru imobilele situate pe amplasamentul de executie al lucrarilor este Consiliul Judetean, care se va ocupa de despagubirea proprietarilor de cladiri si terenuri ce vor fi preluate, in vederea constructiei propriu-zise a podului.
Presedintele Stancu ne-a declarat ca o ultima discutie pe aceasta tema va avea loc in sedinta de miine a Consiliului, in care se va analiza hotarirea Consiliului Judetean Tulcea, privind constructia podului si se vor face, eventual, ultimele completari la hotarirea similara a CJ Braila. Stancu este multumit ca, in final, dupa luni de zbateri si presiuni din partea CJ Braila, consilierii tulceni au aprobat hotarirea respectiva, cu un mic impediment: secretarul general al CJ Tulcea nu si-a dat avizul pe hotarire. Presedintele CJ Braila este insa sigur ca acest lucru nu va fi o problema, dat fiind ca, in opinia sa, este suficient ca Prefectura Tulcea sa dea avizul de legalitate: "In aceste conditii, pina pe data de 1 Martie, vom publica anuntul pentru licitatie in “Jurnalul European” si cred ca se vor gasi firme interesate sa construiasca acest pod. Eu am fost ieri (luni - n.r.) la Bucuresti si am discutat cu mai multi investitori care si-au aratat interesul, nu doar pentru podul peste Dunare, ci si pentru aeroport. In opinia mea, insa, avem sanse mai mari cu podul".
In ce priveste exproprierea propriu-zisa, Stancu ne-a explicat ca reprezentantii CJ vor negocia cu proprietarii terenurilor, iar daca nu se vor intelege la pret, vor gasi un evaluator independent, care sa stabileasca valoarea de piata a acestora: "In cazul in care nici acest pret nu le va conveni, nu au decit sa-l atace in instanta. Oricum, noi va trebui sa luam acum negocierile de la zero, pentru ca desi, la un moment dat, ajunsesem la o intelegere cu multi dintre proprietari, mai nou, acestia s-au razgindit. Eu ii inteleg, incearca sa scoata cit mai multi bani de pe urma pamintului lor, dar nici noi nu ne putem permite sa cheltuim fondurile aiurea. Avem banii necesari pentru despagubiri, insa acolo, in zona, hectarul de teren nu valoreaza mai mult de 100 de milioane lei vechi. Probabil ca discutiile cu cei peste 100 de proprietari vor dura luni de zile, insa trebuie s-o facem si pe asta. Intre timp, insa, noi putem merge mai departe cu demersurile pentru organizarea licitatiei si eu sper ca in 90 de zile sa avem un raspuns privind cistigatorul acesteia", a mai spus Stancu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii