Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expozitie de icoane, la Centrul Militar

Ieri a avut loc, la Centrul Militar Braila, deschiderea expozitiei de icoane realizate de detinutii din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti si cei de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila. Expozitia a avut ca tema principala reprezentarea, in picturi, a Sfintului Nicolae, patronul spiritual al Brailei. Potrivit preotului capelan al Penitenciarului de Maxima Siguranta, Danut Bogdan, "Sf. Nicolae, ocrotitorul orasului nostru, ne-a facut un mare dar, acela de a vedea ce este in sufletul unor astfel de oameni. Nadajduim ca aceasta indeletnicire sa nu fie una temporara, ci ei sa o continue si atunci cind vor pleca din penitenciar. In ajunul Sf. Ierarh Nicolae, credinciosii, cu mic, cu mare, primesc mici daruri. Ne dorim ca aceasta expozitie sa fie un mic dar de "Mos Nicolae" oferit brailenilor de catre credinciosii din cele doua penitenciare".
Din partea Penitenciarului de Maxima Siguranta Braila a participat, cu un numar de noua lucrari, Valentin Simionescu (30 ani). "Am avut ocazia sa invat sa pictez icoane in Seminarul teologic, unde am facut parte din Cercul de pictura - iconografie. In libertate, nu am apucat sa pictez nici o icoana. Daca ar fi sa pictez, atunci cind voi termina de ispasit pedeapsa, nu o voi face pentru bani. Nu vreau sa fac din asta o afacere", a declarat Valentin S., care a mentionat ca este prima actiune de acest gen la care participa.
Din partea Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti au participat Ionut Razvan Stinga si Vasile Madalin Neamtu, care fac parte, totodata si din corul bisericesc al penitenciarului, condus de preotul capelan Sorin Plesa. "Prin icoane, Dumnezeu priveste in casa noastra. Acesti tineri au dorit sa ofere brailenilor cite un mic dar cu prilejul acestei mari sarbatori. Ar fi bine daca si societatea ar face efortul sa-i ajute pe acesti tineri, dupa plecarea lor din penitenciar" a declarat preotul capelan Sorin Plesa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii