Mergi la conţinutul principal

Expozitie de caricaturi si picturi realizate de detinuti

In apropierea sarbatorilor de iarna, detinutii de la Penitenciarul Braila si cei de la Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT) Tichilesti au pregatit o serie de picturi si caricaturi. Ieri, acestea au fost expuse la Teatrul "Maria Filotti" si pot fi admirate pina pe data de 6 decembrie. Lansarea albumului de caricaturi insotite de epigrame intitulate sugestiv "Prin gaura cheii", realizate de doi detinuti de la Penitenciarul Braila, a constituit atractia vernisajului. Lucrarile expuse au fost comentate de catre artistul plastic Hugo Maracineanu. Trei minori si tineri din cadrul PMT Tichilesti au expus icoane pictate reunite sub titlul "Icoana - o fereastra spre cer" dar si lucrari de grafica. Tot ieri, la Penitenciarul Tichilesti a avut loc un spectacol sustinut de minori si tineri detinuti impreuna cu un grup de patru cintareti instrumentisti, membri componenti ai fostului ansamblu "Pandelasu".
La rindul lor, detinutii de la Penitenciarul Braila au prezentat un mic concert de colinde, sub directa indrumare a preotului capelan Danut Bogdan. De asemenea, cu prilejul sarbatoririi Sfintului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Spiritual al orasului Braila, acestia vor expune icoane, reprezentind chipuri de sfinti si imagini biblice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu