Mergi la conţinutul principal

Expoziția “Foto-sinteză” - când pictura și fotografia crează o explozie de culori, sentimente, gânduri și stări

Spectatorii care în aceste zile participă la Festivalului Internațional de Teatru si Arte Performative Brăila 2023 pot admira expoziția “Foto-Sinteză”, expusă în Holul Monumental al Teatrului “Maria Filotti”.

Expoziția se desfășoară sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi și reunește lucrările fotografului Gelu Stănculescu, care alături de modelul Maria Scirlet realizează lucrări deosebite, unire aparentă a picturii cu fotografia. Expoziția este practic o explozie de culori prin care se exprimă sentimente, gânduri și stări.

Demersul artistic are și un caracter umanitar, lucrările expuse pot fi comandate printr-un cod QR atașat de pe situl artonthewall.ro, iar profitul va fi donat Asociației “Delia” pentru programele pentru persoanele cu epilepsie.

“Expoziția «Foto-Sinteză» este o experiență de artă fotografică profund emoțională și captivantă. Aceasta te invită să explorezi starea emoțională a modelului, prin intermediul culorilor și texturilor care îi acoperă corpul. Fiecare lucrare este o muncă comună a fotografului și modelului, și exprimă gândurile, speranțele și trăirile interioare ale modelului, este o explorare a stării emoționale și interioare ale acesteia, și este prezentată într-un mod unic și interesant. În mod special, culorile și texturile alese adaugă o dimensiune suplimentară exprimării trăirilor și emoțiilor și transformă lucrările în experiențe semnificative pentru spectator. Lucrările atrag spectatorii într-o lume misterioasă și enigmatică, acestea transmițând un mesaj puternic despre suferința umană și calitățile noastre interioare. Culorile alese au rolul de a crea o atmosferă intensă și tristă, care suscită emoții precum furia, frica și anxietatea. Aceste lucrări fotografice te fac să simți că ești captiv în lumea lor și că te uiți la sufletele oamenilor care încearcă să-și ascundă adevărata față. Fiecare fotografie reprezintă un deliciu vizual, reușind să surprindă trăirile interioare umane, într-un mod sofisticat și expresiv”. (recenzie de Lavinia Pop).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro