Mergi la conţinutul principal

Exploziile de la Tianjin au degajat un uriaş nor de cianură

Sute de tone de cianură puternic toxică erau păstrate în depozitele unde miercuri au avut loc uriaşele explozii soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi, în metropola portuară Tianjin, în estul Chinei. Generalul Shi Luze, şeful statului major al regiunii militare Beijing, a declarat că a fost identificată cianură în două locuri din situl unde au avut loc exploziile. „Potrivit estimărilor preliminare, volumul (de cianură) se ridică la mai multe sute de tone", a spus Luze. Generalul nu a precizat despre ce fel de cianură este vorba, însă mass-media chineze vorbeau anterior despre existenţa a 700 de tone de cianură de sodiu, un compus chimic foarte toxic în cazul în care este inhalat, ingerat sau intră în contact cu pielea.
Autorităţile chineze au trimis la faţa locului specialişti ce lucrează pentru companii unde se fabrică acest compus chimic periculos, aceştia utilizând apă oxigenată în încercarea de a-l neutraliza. O echipă formată din 217 militari specializaţi în arme nucleare, bacteriologice şi chimice a fost de asemenea desfăşurată la locul catastrofei.
Totodată, autorităţile nu au încetat să-i asigure pe locuitori că, în pofida prezenţei unor niveluri anormale ale anumitor substanţe poluante, aerul din Tianjin este respirabil. Acest lucru nu a împiedicat, însă, agenţia de presă Xinhua să anunţe că densitatea cianurii în apele uzate era joi de 10,9 ori mai mare decât cea normală, relatează Agerpres.
În catastrofa de la Tianjin, unul dintre cele mai mari oraşe din China, cu aproape 15 milioane de locuitori, au murit 112 oameni. Totodată, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate, printre care peste 50 se află în stare gravă sau critică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro