Mergi la conţinutul principal

Explozie de viroze și pneumonii

* după doi ani de pandemie în care purtatul măștii a fost obligatoriu mai tot timpul, iată că acum, după ridicarea restricțiilor, au reapărut afecțiunile respiratorii de sezon, într-un număr semnificativ * numai în luna martie, medicii din Brăila au diagnosticat peste 1.000 de pacienți cu viroze sau infecții acute ale căilor respiratorii, peste 260 cu pneumonii și 65 cu varicelă * au fost, din păcate, și cazuri mai deosebite, care au necesitat internarea

 

Explozie de afecțiuni respiratorii la Brăila, după eliminarea tuturor restricțiilor și încetarea stării de alertă! Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila, numai luna trecută au fost înregistrate în județul nostru peste 1.000 de viroze sau infecții acute ale căilor respiratorii (IACRS), după cum le mai numesc medicii. Vorbim, mai exact, despre 1.095 de cazuri de IACRS, dintre care 71 au fost spitalizate.

Conform centralizărilor, toate categoriile de vârstă au fost afectate, dar se observă totuși o preponderență în rândul copiilor de la 5 până la 17 ani, categorie unde s-au înregistrat cele mai multe internări în spital. Însă virozele i-au afectat semnificativ și pe sugari (0-1 ani), 15 astfel de cazuri fiind spitalizate, dar și pe cei din grupa de vârstă 15-49 de ani, fiind internate 12 cazuri. De asemenea, în luna martie au mai fost spitalizate 10 cazuri de IACRS, din grupa de vârstă 50-64 de ani, 9 internări în cazul unor pacienți cu vârsta de peste 65 de ani și 8 internări în rândul copiilor de 2-4 ani.

Tot luna trecută, în Brăila, au mai fost diagnosticați și 266 de pacienți cu pneumonii, dintre care 50 au fost spitalizați din cauza unor afecțiuni mai severe. Cele mai multe internări au fost din categoriile de vârstă 50-65 de ani și peste 65 de ani, înregistrându-se, în total, 26 de spitalizări. Însă nici copiii nu au scăpat de pneumonii. De exemplu, din categoria celor de 5-14 ani au fost înregistrate 10 internări în spital, din categoria 2-4 ani, 5 cazuri și categoria celor mai mici, respectiv (0-1 ani), 3 internări.

Există însă și o parte bună în tot acest val de infectări al afecțiunilor respiratorii. Luna trecută, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în județul nostru, după cum ne asigură DSP Brăila. În schimb, medicii au diagnosticat 68 de cazuri de varicelă, dintre care un singur pacient, în vârstă de 34 de ani, a fost internat.

Medicii atrag atenția să nu recurgeți la antibiotice și să evitați automedicația, pentru că astfel se poate agrava afecțiunea pe care o aveți.

În aceste condiții, imunizarea și regulile elementare de igienă, precum spălatul mâinilor,  sau folosirea unui șervețel în cazul unui strănut, sunt cele mai importante reguli de care ar trebui să ținem cont, când vine vorba de prevenție.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro