Mergi la conţinutul principal

Expertiză psihiatrică pentru ucigaşul de la Gura Călmăţui

Fănel Milea, ucigaşul de la Gura Călmăţui, va fi dus la expertiză psihiatrică. Bărbatul de 51 de ani va fi internat la Spitalul Penitenciar Jilava, unde va sta o lună de zile. Decizia a fost luată ieri, de judecătorii Tribunalului Brăila. "Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Dispune internarea medicală nevoluntară a inculpatului Milea Fănel pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 2.10.2015 şi până la 31.10.2015 inclusiv, la secţia de psihiatrie a Spitalului Penitenciar Jilava, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice. Dispune încunoştiinţarea Spitalului Penitenciar Jilava. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare", este soluţia dată vineri de instanţă. Inculpatul a formulat deja contestaţie.
Milea este acuzat că i-a adus sfârşitul unei bătrâne de 84 de ani, din satul Gura Călmăţui, pe care a violat-o şi apoi i-a luat viaţa.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în seara zilei de duminică, 21 iunie 2015, în jurul orei 21.00, Fănel Milea, din comuna Viziru, a dat buzna peste Vasilica Grosu, din satul Gura Călmăţui, care locuia singură într-o căsuţă aflată la marginea localităţii şi care nu a putut să se apare. Individul a violat-o şi apoi i-a tras pumni şi picioare în cap şi abdomen, strivindu-i practic organele. Suspectul de crimă a ajuns în spatele gratiilor, chiar dacă nu îşi recunoaşte fapta, spunând în faţa anchetatorilor că nu îşi aduce aminte ce a făcut pentru că era băut. Oricum, individul mai are în listă alte infracţiuni de viol şi omor, comise în Botoşani, fapte pentru care a primit condamnare pe viaţă. A efectuat 21 ani de închisoare, apoi Judecătoria Brăila a dispus liberarea condiţionată a condamnatului. După ce a stat o perioadă liniştit, individul a comis o altă faptă, trasă la indigo, în satul Gura Călmăţui. Anchetatorii brăileni au spus că, încă de la început, individul de 51 de ani a fost principalul suspect.
După efectuarea expertizei psihiatrice se va stabili dacă Milea a avut discernământ când a comis faptele de o violenţă extremă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro